Spanyol aranyérem

Története negyedik győzelmét aratta a spanyol férfi kosárlabda-válogatott a kontinensbajnokságon, miután a berlini fináléban az aktuális világbajnok legyőzte a legutóbbi olimpián ezüstérmes Franciaországot.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Lezárult a Märcz-korszak
2022-07-18 21:18:09
VÍZILABDA - A Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége hétfői ülésén meghallgatta Bíró Attila és Märcz Tamás szövetségi kapitányi beszámolóját a világbajnoki szereplésről. A testület jóváhagyólag tudomásul vette, hogy a férficsapat szövetségi kapitánya közös megegyezéssel távozik a válogatott kispadjáról. Märcz Tamás a mai nappal befejezi a munkáját a szövetségi kapitányi pozícióban. Az elnökségnek gyors döntést kell hoznia az utódlást illetően, hiszen augusztusban Európa-bajnokságon lesz érdekelt a válogatott. Várhatóan a szerdai ülés kiemelt napirendi pontja lesz az új szövetségi kapitány kiválasztása.

A testület elemezte a távozó kapitány által irányított csapat eredményeit, és értékelte Märcz Tamás a magyar vízilabdában végzett munkáját. Vezetésével a magyar válogatott több kiemelkedő eredményt ért el az elmúlt öt és fél évben.
- 2017-ben a budapesti világbajnokságon ezüstérmes lett;
- 2018-ban a budapesti világliga-döntőben ezüstérmes, a berlini világkupán 19 év után újra aranyérmes lett;
- 2019-ben megnyerte az Európa Kupát és negyedik helyezést ért el a gwangjui világbajnokságon;
- 2020-ban 21 év után újra aranyéremig vezette a csapatot a budapesti Európa-bajnokságon;
- 2021-ben bronzérmet szerzett a tokiói olimpián és ezzel 13 év állt újra ötkarikás dobogón a csapat;
- 2018-ban a FINA az év csapatának a férficsapatot, Märcz Tamást pedig az év edzőjének választotta;
- 2021-ben Märcz Tamás Mesteredzői díjat kapott a Magyaredzők Társaságától;
- a hazai sportújságírók szavazásán, az Év Sportolója Gálán a férfi vízilabda-válogatott két egymást követő esztendőben (2020-ban és 2021-ben) is ott volt az év csapatainak jelöltjei között, 2020-ban a harmadik, 2021-ben a második helyen végzett;
- a hazai sportújságírók szavazásán, az Év Sportolója Gálán az év szövetségi kapitány választásán 2020-ban Märcz Tamás a harmadik helyen végzett Marco Rossi és Szerhij Rebrov mögött.

Az öt és fél éven keresztül szövetségi kapitányként dolgozó Märcz Tamás a 2022-es budapesti világbajnokságon elért hetedik helyezése ellenére a magyar vízilabdasport egyik legsikeresebb szakvezetőjének mondhatja magát, amelyért az elnökség elismerését és köszönetét fejezte ki.

Vári Attila, a szövetség elnöke elmondta, hogy a sportág kiemelkedően eredményes múltja és hungarikum-jellege következtében az elvárások is magasabbak a sportágunkkal szemben - ami más sportágakban elismerésre méltó, az a vízilabdában már magyarázkodásra adhat okot.

A budapesti vb-t követően az MVLSZ elnöksége a szövetségi kapitánnyal egyetértve úgy határozott, hogy a 2024-es párizsi olimpián való eredményes szerepléshez a tervezettnél gyorsabb ütemű megújulásra van szükség, hogy megfelelő választ tudjunk adni a nemzetközi színtér változásaira.RG
Forrás és fotó: Magyar Vízilabda Szövetség

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel