Spanyol aranyérem

Története negyedik győzelmét aratta a spanyol férfi kosárlabda-válogatott a kontinensbajnokságon, miután a berlini fináléban az aktuális világbajnok legyőzte a legutóbbi olimpián ezüstérmes Franciaországot.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Békési nyitány, majd jön az Orosháza
2022-07-08 21:00:52
KÉZILABDA - Hét esztendős NB I-es tagság után az NB I/B-ben folytatja szereplését az SBS Eger férfi csapata. A mezőny az utolsó pillanatban 16-osra bővült, a visszalépő Nagykanizsa helyett a Vecsés vállalta a felkérést, így besorolást nyert az egy csoportos pontvadászatba. Az SBS-Egerr Tóth Edmond edző irányításával július 18-án kezdi meg a felkészülést. Az első fordulóban (szeptember 3.) Békésre látogatnak Lezák Áronék, majd szeptember 10-én szombaton 18 órától az Orosházát fogadják a Kemény Ferenc Sportcsarnokban. A keret még alakulóban, az átigazolási időszak elején járunk. A tavalyi együttesből Kiss Gergő, Lezák Áron, Tóvizi Tamás és Száva Máté biztosan pályára lép a hazaiaknál. Az eldőlt, hogy a hazai találkozókat egy kivétellel mindig szombaton 18 órától rendezi meg az SBS. Az utánpótlás vonatkozásában a felnőttek osztályváltása nem befolyásolta a 300 fős felépítményt. A 2021.22.es szezonhoz hasonló létszámú csapat nevezését tervezi a klub vezetése.

Távozók:
Balogh Tibor (kapus), Pulay Gábor (jobbátlövő), Molnár Balázs (balszélső) és a szlovák Simon Machác (beálló) a Fejér B.Á.L. Veszprém hívására mondott igent, Lakosy Máté (jobbszélső) a HE-DO B. Braun Gyöngyös), Szuharev Lev (jobbátlövő) a Sport36-Komló, Tóth Rajmond (irányító) a Budakalász, míg Szepesi Noel (beálló) a másodosztályú ÓAM-Ózdi KC gárdájánál tervezi a folytatást. A litván Rolandas Bernatonis (balátlövő) négy év után visszatér Spanyolországba, ahol Benidorm szolgálatába áll. Szintén spanyol földön képzeli el a folytatást az argentin Franco Gavidia (védekező) is, ugyanakkor az iráni Szadzsad Eszteki (irányító, balátlövő) kelet felé keresi a boldogulást. Seprős Bence (kapus) fiatal kora ellenére a visszavonulás gondolatával kacérkodik, míg Kovács Márk (beálló) külföldi ajánlatban bízik.


Férfi kézilabda NB I/B. Az SBS-Eger mérkőzései, őszi forduló:

1. forduló, szeptember 3-4.: Békési FK–SBS-Eger
2. forduló, szeptember 10.: SBS-Eger–Orosházi FKSE
3. forduló, szeptember 17-18.: Szigetszentmiklósi KSK–SBS-Eger
4. forduló, szeptember 24.: SBS-Eger–BFKA-Balatonfüred
5. forduló, október 1-2.: SZESE Győr–SBS-Eger
6. forduló, október 8.: SBS-Eger–Vecsés SE
7. forduló, október 21-22.: Kecskeméti TE–SBS-Eger
8. forduló, október 29.: SBS-Eger–Tatai AC
9. forduló, november 5-6.: Ózdi KC–SBS-Eger
10. forduló, november 12.: SBS-Eger–Salgótarjáni Strandépítők KC
11. forduló, november 19-20.: BFKA-Veszprém–SBS-Eger
12. forduló, november 25.: SBS-Eger–Százhalombattai KE
13. forduló, december 3-4.: PLER–SBS-Eger
14. forduló, december 10.: SBS-Eger–Pick Szeged. U21
15. forduló, December 17-18.: KK Ajka–SBS-Eger

FOTO: Nemes Róbert

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel