Spanyol aranyérem

Története negyedik győzelmét aratta a spanyol férfi kosárlabda-válogatott a kontinensbajnokságon, miután a berlini fináléban az aktuális világbajnok legyőzte a legutóbbi olimpián ezüstérmes Franciaországot.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Vizes vb: Csalódás a hetedik hely - Spanyol aranyérem
2022-07-03 18:48:44
VIZILABDA - A magyar férfi vízilabda-válogatott a hetedik helyen végzett a hazai rendezésű világbajnokságon: Märcz Tamás együttese a viadal vasárnapi zárónapjának első helyosztóján 8-6-ra győzte le a montenegrói csapatot. A hazaiak legjobbja a kapus Lévai Márton volt, aki 10 védéssel, 63 százalékos hatékonysággal járult hozzá a sikerhez. A magyar válogatott ennél csak egyszer szerepelt gyengébben világbajnokságon, 1986-ban Madridban kilencedikként végzett. Vállalja a felelősséget a hetedik helyért Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki a csapat összeállításakor a végső sikerre is képesnek érezte a válogatottat a hazai rendezésű világbajnokságon. - Úgy kellett a nemzetközi szövetség felé megadni a keretet, hogy akkor még sokan a Bajnokok Ligája belgrádi nyolcas döntőjében voltak érdekeltek, ugyanakkor nem akar kifogásokat keresni, hiszen azoknak szavazott bizalmat, akikkel véleménye szerint a végső győzelemre is esélyesek lettek volna. - Azt nem lehetett előre látni, hogy milyen dinamikák lesznek a csapaton belül, amik végül nem lettek jók, ráadásul néhány játékos mentálisan és fizikálisan sem teljesített úgy, ahogyan vártam volna. Aki szakmailag tudja értékelni a vízilabdát, az körülbelül tudja, kikről van szó. Előzetesen amikor dönteni kellett, kiket választok ki, a legerősebb csapatot raktam össze, a játékért vállalom a felelősséget - fejtette ki a szakvezető.
A csapatkapitány Varga Dénes elmondta, ezért a helyezésért alapvetően a játékuk kiegyensúlyozatlanságát okolhatják: - A megfelelő pillanatokban nem voltunk elég higgadtak, fegyelmezettek, annak azért örülök, hogy van annyi vízlabda szerető ember Magyarországon, hogy vasárnap egy órakor, tízes UV-ben megnézték ezt a meccset, és szurkoltak. Tulajdonképpen ez volt a fő belső hajtóerőnk, hogy ezt a meccset megnyerjük, hiszen a hetedik vagy a nyolcadik hely között nincs nagy különbség.

A világbajnoki címről a Spnyolország - Olaszország összecsapás döntött. A 9-9-es döntetlent követően büntetőpárbajban 15-14-re Spanyolország győzött. A görög válogatott végzett a harmadik helyen, miután 9-7-re verték a horvátokat. Az olimpiai bajnok szerb válogatott végzett az ötödik helyen. A vasárnapi helyosztón 13-10-re kerekedett az amerikai csapat fölé.

Eredmények, férfi vízilabdatorna:
a 7. helyért:

Magyarország-Montenegró 8-6 (1-0, 4-2, 2-1, 1-3)
az 5. helyért:
Szerbia-Egyesült Államok 13-10 (3-3, 5-3, 3-1, 2-3)
a 3. helyért:
Görögország-Horvátország 9-7 (1-0, 4-3, 3-2, 1-2)
Döntő:
Spanyolország–Olaszország 9–9 (3–3, 3–0, 2–3, 1–3) – ötméteresekkel 6–5

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel