Spanyol aranyérem

Története negyedik győzelmét aratta a spanyol férfi kosárlabda-válogatott a kontinensbajnokságon, miután a berlini fináléban az aktuális világbajnok legyőzte a legutóbbi olimpián ezüstérmes Franciaországot.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

India ad otthont a 44. sakkolimpiának - Gledura is utazik
2022-07-03 18:15:45
SAKKSPORT - A nőket a harmadik, a férfiakat a hatodik helyre várják a magyar csapatok kapitányai a július végi-augusztus eleji indiai sakkolimpián. A 44. sakkolimpiának eredetileg Moszkva lett volna a házigazdája, de az ukrajnai háború miatt a rendezést elvette az orosz fővárostól és a délkelet-indiai kikötővárosnak, Chennainak adta a nemzetközi szövetség, a FIDE. A célkitűzésről a budapesti sajtótájékoztatón esett szó, amelyet egy hónappal a sportág legnagyobb versenye előtt tartott a a sakkszövetség vezetése a válogatott játékosok jelenlétében. Az már korábban eldőlt, hogy a a következő, 45. sakkolimpiát Budapest láthatja vendégül 2024-ben. A magyar sakknak nagyszerű a múltja a sportági olimpiákon, amelyeknek nyílt versenyeit tekintve Magyarország a negyedik az örökrangsorban három arany-, hét ezüst- és két bronzéremmel. A női örökranglistán pedig ötödik Magyarország a 2-5-2-es terméssel. Papp Gábor, a nők kapitánya szerint stabil, erős csapat a magyar, amely bármelyik riválisát képes megverni, és kijelentette, hogy a harmadik helyre várja az együttest. Az éremhez komoly szakmai teljesítmény kell a szerencse mellett. Ács Péter férfikapitány ütőképes, profi csapatként jellemezte a válogatottat, amelynek esetében azonban még korai elvárásokról beszélni, mivel egyelőre nem ismert a teljes mezőny.
Szövetségi döntés szerint az bizonyos, hogy Oroszország és Fehéroroszország nem szerepelhet, és úgy hírlik, hogy Kína sem indul a legerősebbek közül. A férfiaknál 190, a nőknél 150 csapat részvétele várható. Az első hatba jutáshoz az szükséges, hogy a 11 versenynap alatt végig kiemelkedő játékot nyújtsunk - fogalmazott Ács Péter.
A július 28. és augusztus 10. között esedékes sakkolimpián résztvevő magyar csapatok összeállítása:
Nők:
Hoang Thanh Trang, Terbe Julianna, Lázárné Vajda Szidónia, Gara Tícia, Gaál Zsóka
Férfiak: Berkes Ferenc, Bánusz Tamás, Erdős Viktor, Gledura Benjámin, Kántor Gergely.

Rapport Richárd zászlót cserél?

A Magyar Sakkszövetség a Nemzetközi Sakkszövetségtől (FIDE) értesült hivatalosan arról, hogy Rapport Richárd, a magyar férfi sakkranglista vezetője, jelenleg a világranglista 5. helyén álló, világbajnokjelölt, világklasszis sakkozó kezdeményezte az ún. “zászlóváltást”, azaz azt, hogy a jövőben magyar zászló helyett román zászló alatt versenyezzen.

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel