Spanyol aranyérem

Története negyedik győzelmét aratta a spanyol férfi kosárlabda-válogatott a kontinensbajnokságon, miután a berlini fináléban az aktuális világbajnok legyőzte a legutóbbi olimpián ezüstérmes Franciaországot.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Emléktúrán München 1972-es hősei
2022-07-01 23:39:06
OLIMPIA - Közel 40 fős magyar delegáció vesz részt a müncheni olimpia 50. évfordulója alkalmából rendezett emléktúrán a bajor fővárosban. A küldöttség tagjai a '72-es játékok érmesei, vezetőjük az olimpiai bajnok vízilabdázó dr. Bodnár András, aki Münchenben ezüstöt nyert a magyar válogatottal. A túra szervezője a Magyar Olimpiai Bizottság Mező Ferenc Sportbizottsága, a koordinátor Kis Zoltánné, a MOB munkatársa. Az emléktúra az 1948-as londoni játékok 50 éves évfordulója óta hagyomány, a magyarok az elsők között kezdeményezői voltak az eseménynek; az első komolyabb nemzetközi megemlékezés a helsinki játékok jubileumának alkalmából történt 2002-ben.

A küldöttség csütörtökön busszal utazott Németországba, ahol az elit társasághoz pénteken csatlakozott Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, NOB-tag, Gyulay Zsolt, a MOB elnöke és Fábián László főtitkár.

A pénteki programban a népes magyar különítményt Tordai-Lejkó Gábor, Magyarország müncheni főkonzulja is köszöntötte a müncheni Olimpiai Parkban, majd a legendákat ebédre vendégül látta rezidenciáján. A résztvevők egy kis ünnepségnek is részesei lehettek, amikor a Nemzetközi Teqball Szövetség és a Magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium egy teqball-asztallal lepte meg az Olimpiai Parkot. A küldöttség résztvevői - az esős időjárás ellenére - megtekintették az egykori események helyszíneit is, többek közt a stadiont, amelyben a nyitóünnepséget is rendezték.

A magyar delegáció tagjai megemlékeztek azokról a társaikról, akik már nem lehetnek köztük, illetve a müncheni olimpiát beárnyékoló palesztin terrortámadásról is, amelyben több izraeli sportoló is életét vesztette.

A péntek esti megnyitó résztvevőit Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke a helyszínen köszöntötte.

Az emléktúra eseményei szombaton folytatódnak.


RG
Forrás és fotó: Magyar Olimpiai Bizottság/Vasvári Ferenc

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel