Spanyol aranyérem

Története negyedik győzelmét aratta a spanyol férfi kosárlabda-válogatott a kontinensbajnokságon, miután a berlini fináléban az aktuális világbajnok legyőzte a legutóbbi olimpián ezüstérmes Franciaországot.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Elhunyt Jakabházyné Mező Mária - a magyar olimpiai mozgalom jeles alakja
2022-06-29 09:56:08
HALÁLOZÁS - Gyászol az olimpiai mozgalom:: 80 esztendős elhunyt a Magyar Olimpiai Akadémia korábbi főtitkára, dr. Jakabházyné Mező Mária. A sportvezető több mint fél évszázadon keresztül dolgozott különböző területeken a magyar sportban, meghatározó tagja, motorja volt az olimpiai akadémiai családnak, elévülhetetlen érdemei vannak az 1985-ben alapított Magyar Olimpiai Akadémia működtetésében, melynek két évtizeden keresztül volt főtitkára. Jakabházyné Mező Mária a Testnevelési Főiskola elvégzését követően testnevelő tanárként dolgozott Gyöngyösön, ahol edzősködött is. A MOB-ban 1993 óta dolgozott, a MOA főtitkára 1996 és 2016 között volt, majd tiszteletbeli főtitkárrá választották. 2001-től 2012-ig a MOB tagja. Lelkesen és fáradhatatlanul ápolta az olimpiai eszmét, szervezte a nemzetközi konferenciákat, vándorgyűléseket és vándorkiállításokat az ország különböző pontjain. Mindig nagyon fontosnak tartotta, hogy a következő nemzedék is megismerje az olimpiai múltat: nagy szerepe volt abban, hogy több iskola vette fel egy-egy magyar olimpiai bajnok nevét.

Tagja volt a MOB nők sportjával foglalkozó bizottságának, valamint az emlék- és hagyományőrző bizottságának is.
1996-ban a MOB Érdeméremben, 2017-ben a Nők Sportjáért Életműdíjban, 2016-ban a MOA Diplomában részesítette.

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel