Spanyol aranyérem

Története negyedik győzelmét aratta a spanyol férfi kosárlabda-válogatott a kontinensbajnokságon, miután a berlini fináléban az aktuális világbajnok legyőzte a legutóbbi olimpián ezüstérmes Franciaországot.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Holló Balázzsal a soraiban ötödik lett a 4x200-as férfi gyorsváltó
2022-06-23 22:46:58
VIZES VB - A Márton Richárd, Németh Nándor, Holló Balázs és Milák Kristóf alkotta magyar férfiváltó 4x200 méter gyorsúszás döntőjében 7:06.27 perces országos csúccsal az ötödik helyen végzett. Ez az egység a felnőttek között a délelőtti előfutamban állt újra össze, 2017-ben az indianapolisi junior világbajnokságon korosztályos világcsúccsal, a házigazda amerikaiak elől hozta el az aranyérmet. Márton Richárd első emberként délelőtt – amikor 7:07.46 perces országos csúcsot úszott a váltó – 1:46.52-es időt tudott úszni, a döntőben viszont csak 1:48.12-re volt képes. Németh Nándornak így tetemes hátrányt kellett ledolgoznia, de ő másfél másodperccel gyorsabb volt, mint az előfutamban. Az Egri Úszó Klub olimpikonja Holló hét tizedet rontott délelőtti teljesítményéhez képest, a záróember Milák a teljes mezőny harmadik legjobb 200-as idejével (1:44.68) az ötödik helyre hozta fel a csapatot.

Ami a nap további magyar vonatkozású eredményeit illeti: Telegdy Ádám 6., Kovács Benedek 8. lett a 200 méter hát fináléjában. Milák Kristóf 100 m pillangón, Molnár Dóra és Burián Katalin 200 méter háton, Szabó Szebasztián pedig 50 méter gyorson jutott döntőbe a vizes vb csütörtök esti úszóversenyén a Duna Arénában.

19. FINA VIZES VILÁGBAJNOKSÁG
ÚSZÁS (Duna Aréna)
KÖZÉPDÖNTŐK, DÖNTŐK

női 100 m gyors, döntő – világbajnok: Mollie O'Callaghan (Ausztrália)
férfi 100 m pillangó – Milák Kristóf első helyen jutott döntőbe
női 200 m hát – Molnár Dóra 7., Burián Katalin 8. helyen jutott döntőbe
férfi 50 m gyors – Szabó Szebasztián 7. helyen jutott döntőbe
női 200 m mell, döntő – világbajnok: Lilly King (Egyesült Államok)
férfi 200 m hát, döntő – világbajnok: Ryan Murphy (Egyesült Államok); Telegdy Ádám 6., Kovács Benedek 8. lett
női 50 m pillangó
férfi 200 m mell, döntő – világbajnok: Zac Stubblety-Cook (Ausztrália)
férfi 4x200 m gyorsváltó, döntő – világbajnok: Egyesült Államok (Drew Kibler, Carson Foster, Trenton Julian, Kieran Smith); a Márton Richárd, Németh Nándor, Holló Balázs és Milák Kristóf alkotta magyar váltó 5. lett.

Fölényes sikerrel folytatta szereplését a vízilabda-világbajnokságon a magyar férfiválogatott. A Montenegró elleni siker után a csoport leggyengébbje, Brazília volt az ellenfél, és remek játékkal húsz gólt dobva nyert csapatunk. A következő feladat szombaton, Grúzia ellen lesz.


VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, FÉRFIAK
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT
MAGYARORSZÁG - BRAZÍLIA 20-6 (7-1, 4-2, 4-1, 5-2)

RG

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel