Barca siker, a Veszprém 4.


Katalán diadal Kölnben a férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében. A Bercelona hétméteresekkel verte a Kielcet. A Veszprém 4. helyen végzett 2 vereséget elszenvedve.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Békési tizenhatodik, legjobb európaiként ötödik a női 4x200-as gyorsváltó
2022-06-23 00:51:36
VIZES VB – Újabb nap telt el a hazai rendezésű Vizes Sportok Világbajnokságán. A szerda délutáni úszóprogramban érdekelt volt Békési Eszter. Az Egri Úszó Klub olimpikonja 2:28.17-es időt ért el 200 méter mellen, ezzel a nyolcadik helyen végzett a futamában, összességében pedig a tizenhatodik pozíció lett az övé. A nap legjobb magyar eredményét a női 4x200-as gyorsváltó érte, amely ötödik lett. Európai országként a mieink nevéhez fűződött a legelőkelőbb helyezés ebben a számban. Németh Nándor 100 gyorson, Kós Hubert 200 vegyes lett hatodik, míg Kapás Boglárka a hetedik helyen végzett 200 pillangón. Bravúrosan szerepeltek a férfi hátúszóink, 200 méteres Kovács Benedek és Telegdy Ádám is bejutott a döntőbe. Női vízilabdázóink minimális különbséggel, nagy csatában alulmaradtak Olaszországgal szemben.


19. FINA VIZES VILÁGBAJNOKSÁG

ÚSZÁS (Duna Aréna)

DÖNTŐK, KÖZÉPDÖNTŐK
Június 22., szerda

Női 200 m pillangó, döntő – világbajnok: Summer McIntosh (Kanada). Kapás Boglárka a 7. lett.
Női 100 m gyors, középdöntő
Férfi 100 m gyors, döntő – világbajnok: David Popovici (Románia). Németh Nándor a. 6. helyen végzett.
Női 50 m hát, döntő – világbajnok: Kylie Masse (Kanada)
Férfi 200 m mell, középdöntő
Férfi 200 m vegyes, döntő – világbajnok: Leon Marchand (Franciaország. Kós Hubert a 6. helyet szerezte meg.
Női 200 m mell, középdöntő – Békési Eszter a 16. helyen zárt a szereplését.
Férfi 200 m hát, középdöntő – Kovács Benedek a 8., Telegdy Ádám az 5. legjobb idővel bejutott a döntőbe
Női 4×200 m gyorsváltó, döntő – világbajnok: Egyesült Államok. Magyarország (Pádár Nikolett, Molnár Dóra, Késely Ajna, Kapás Boglárka) legjobb európaiként az 5. lett.


VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, NŐK
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT
OLASZORSZÁG - MAGYARORSZÁG 10–9 (3–4, 2–2, 3–1, 2–2)

Budapest, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, 5500 néző. V: Margeta (szlovén), Carney (ausztrál)
OLASZORSZÁG: BANCHELLI – Palmieri, MARLETTA 2, Emmolo, Giustini 1, TABANI 1, Picozzi 1. Csere: Viacava 1, AVEGNO 2, Queirolo 1, Bianconi, Galardi 1. Szövetségi kapitány: Carlo Silipo
MAGYARORSZÁG: Magyari A. – SZILÁGYI D. 2, Keszthelyi-Nagy 1, Máté Zs., PARKES 3, Garda 1, Vályi V. 1. Csere: Rybanska, Gurisatti 1, Faragó K., Leimeter, Mahieu. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
Gól – emberelőnyből: 14/6, ill. 11/6
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. –
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Mahieu (24. p.), Máté Zs. (28. p.), Marletta (30. p.)

Nyilatkozatok:

Carlo Silipo:

- A térfélcsere után már félelem nélkül játszottunk, ráadásul valódi csapatként, a játékosok segítették a társaikat. Sokkal koncentráltabbak lettünk a harmadik negyedre, és sikerült kizárnunk a közönséget is. Nagy eredmény nekünk ez a győzelem, fontos meccsen vertük meg a magyarokat, ezzel megszereztük a csoport első helyét, de tudunk ennél jobban is játszani.

Bíró Attila:
– Az olaszoknak talán kisebb téttel bírt ez a mérkőzés, könnyebben átvészelték azokat a kritikus időszakokat, amelyeket mi nem tudtunk. Ugyanakkor azt is tudtuk, hogy ha vérszemet kapnak, nagyon nehéz lesz legyőzni őket, ez mégis megtörtént. Pár hibával visszahoztuk őket a meccsbe, onnantól kezdve görcsöltünk és erőlködtünk, még így is voltak jó dolgaink, de sajnos több volt a rossz.

RG

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel