Spanyol aranyérem

Története negyedik győzelmét aratta a spanyol férfi kosárlabda-válogatott a kontinensbajnokságon, miután a berlini fináléban az aktuális világbajnok legyőzte a legutóbbi olimpián ezüstérmes Franciaországot.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Zalánki a vb-csapatban, Erdélyi kimaradt
2022-06-15 18:23:39
VÍZILABDA - Märcz Tamás hirdetett csapatot a hazai rendezésű vizes világbajnokságra. Férfi vízilabda válogatottunk kerete négy helyen változott a tokiói ötkarikás játékokon bronzérmet nyert együtteséhez képest. Nagy Viktor visszavonult, Hosnyánszky Norbert lemondta a válogatottságot, Pásztor Mátyás pedig már eleve a bő keretben sem szerepelt. Kimaradt továbbá az egri születésű – jelenleg a Vasas kötelékéhez tartozó - Erdélyi Balázs is, aki a 2019-es kvangdzsui vb-t is kihagyta. Ott lesz viszont a többiekkel a Duna Arénában Zalánki Gergő, aki a Pro Reccoval fantasztikus szezont ment, kulcsszerepe volt abban, hogy az olasz sztárcsapat megnyerte a belgrádi Bajnokok Ligája nyolcas döntőjét.

Kapusként Lévai Márton került be, a balszélen a bekként is bevethető Jansik Szilárdot veszi számításba a kapitány, így két új hátvéd került a csapatba: egyrészt az eddig mindig az utolsó keretszűkítéskor kimaradó Nagy Ádám, továbbá a sérüléséből felépülő, Európa-bajnok Pohl Zoltán készülhet a vb-re. A negyedik új játékos Burián Gergely, aki Vámos Márton és Zalánki Gergő mellett játszik a jobbszélen, így a magyar válogatott a 2008-as pekingi olimpia után ismét három balkezessel áll fel – akkor a Benedek Tibor, Kiss Gergely, Madaras Norbert trió pólózott együtt, nem is akárhogyan.

A VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Lévai Márton (Genesys OSC Újbuda), Vogel Soma (FTC-Telekom)
Balszélsők: Manhercz Krisztián (OSC), Jansik Szilárd, Varga Dénes (mindkettő FTC)
Centerek: Hárai Balázs (OSC), Mezei Tamás (A-Híd VasasPlaket)
Bekkek: Angyal Dániel, Nagy Ádám (mindkettő Szolnoki Dózsa), Pohl Zoltán (FTC)
Jobbszélsők: Burián Gergely (OSC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Pro Recco – Olaszország)
Tartalékok: Fekete Gergő, Vigvári Vendel (mindkettő FTC)
Szövetségi kapitány: Märcz TamásRG
Fotó: vlv

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel