Spanyol aranyérem

Története negyedik győzelmét aratta a spanyol férfi kosárlabda-válogatott a kontinensbajnokságon, miután a berlini fináléban az aktuális világbajnok legyőzte a legutóbbi olimpián ezüstérmes Franciaországot.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Fontos határozatok és döntések az MLSZ-ülésen
2022-06-09 21:45:35
LABDARÚGÁS - A Magyar Labdarúgó Szövetség csütörtöki ülésén úgy határozott, hogy a hét év után az élvonalba visszajutó Kecskemét mégis a saját pályáján játszhatja bajnoki mérkőzéseit, ha a nélkülözhetetlen fejlesztéseket határidőre elvégzi. Az elnökségi ülésen döntöttek arról is, hogy megszigorítják az edzők klubváltását, továbbá az álvezetőedzők alkalmazásának szabályait is.

Az mlsz.hu-n olvasható közlemény szerint a szövetség már januárban tájékoztatta a feljutásra esélyes klubokat az infrastruktúra-szabályzat előírásainak betartására.A Kecskemét eredetileg az MTK stadionját jelölte meg hazai helyszínként, ám az elmúlt hetekben az NB II-es ezüstérem megszerzését követően megváltozott a klub és a város vezetésének álláspontja, és vizsgálni kezdték a kecskeméti mérkőzésrendezés lehetőségét.

„A gyors felmérések és helyszíni szemlék után a klubvezetés reálisnak tartja a nélkülözhetetlen fejlesztések elvégzését, az egyes nélkülözhető előírások tekintetében kéri az MLSZ támogató döntését a kecskeméti rendezés engedélyezésében. A munkálatok megindultak annak érdekében, hogy a létesítmény a lehető leggyorsabban alkalmassá váljon NB I-es mérkőzés megtartására, ideértve a kiszolgáló helyiségek színvonalát és számát, a biztonsági előírások betartatását, illetve az élő tévéközvetítések és a VAR-rendszer szükségleteit” – fogalmaz a közlemény.

„Tekintettel arra, hogy a klub és a város vezetése mindent elkövet annak érdekében, hogy ez a folyamat a legrövidebb időn belül megvalósuljon, az MLSZ elnöksége egyes, a mérkőzések lejátszásához nem elengedhetetlenül szükséges fejlesztés végrehajtására, nevezetesen a nézőtér lefedésére és a pályafűtés kiépítésére haladékot adott. Arra az esetre, ha a klub nem készül el a kötelező fejlesztésekkel a bajnokság nyitányára, akkor egy másik, NB I-es licenccel rendelkező stadionban kell játszania hazai mérkőzéseit. Ugyanez a helyzet akkor is, ha pályafűtés hiányában a téli időszakban a szélsőséges időjárás miatt egy mérkőzést esetleg nem lehet megtartani a Széktói stadionban. Természetesen a klub felelőssége a másik megfelelő helyszín bérlése ezen találkozókra” – olvasható a szövetség honlapján.

„Két fontos kérdésben módosult a regisztrációs kártya szabályzata. Mindenkiben visszatetszést kelt, amikor egy edző rövid időn belül, azonos osztálybeli (rivális) klubhoz igazol. Az elnökség úgy módosította a szabályzatot, hogy a jövőben – közös megegyezés hiányában – a sportszakember kellő kivárás után ülhet csak le az új csapata kispadjára, azonnal nem vállalhat azonos osztályban szakmai munkát. A másik változás is az etikátlan helyzetek elkerülését célozza: a vezetőedző számára előírt végzettség kijátszása nem lesz lehetséges a szakmai stáb vagy a vezetés másik tagjának végzettségével; a tilalom ellen vétő sportszakember és sportszervezet ellen már a kísérletért is fegyelmi eljárás indítható” – áll a közleményben.

RG
Forrás: mlsz.hu

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel