Spanyol aranyérem

Története negyedik győzelmét aratta a spanyol férfi kosárlabda-válogatott a kontinensbajnokságon, miután a berlini fináléban az aktuális világbajnok legyőzte a legutóbbi olimpián ezüstérmes Franciaországot.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


































Sportlinkek












Hirek keresés:































Fórum



Hírlevél





Ukrán fölény a Bornemissza első napján - 12 nemzet 224 bunyósa Egerben
2022-06-07 21:14:23
ÖKÖLVÍVÁS - Harmincnyolc selejtező mérkőzéssel kedden kezdetét vette a 71. Bornemissza Gergely Nemzetközi utánpótlás Ökölvívó Emlékverseny. Az ünnepélyes megnyitó alkalmával Minczér Gábor Eger város alpolgármestere és Kovács Géza a MÖSZ elnökségi tagja és az Egri Városi Sportiskola igazgatója köszöntötte a résztvevő versenyzőket, edzőket, bírókat, hivatalos személyeket Gedó György olimpiai bajnokot, Tóth Zsuzsannát a magyar szövetség főtitkárát, az Európai Ökölvívó Konföderáció (EUBC) igazgatótanácsának tagját a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) vezető testületének tagját.
Méltóan a veretes hagyományokhoz. Az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban három földrész (Európa, Ázsia, Amerika) 12 nemzetének 224 sportolója keddtől-szombatig lép szorítóba és küzd a helyezésekért. A mérlegelés, majd sorsolást követően 73 ifjú hölgy és 141 fiú húzhat kesztyűt. Az 1950-ben indított viadal sajátossága, hogy a hazai bunyósok (143 fő) a klubjuk mellett hivatalosan Magyarország színeit képviselik. A junior leány és fiú, valamint az ifjúsági leány és fiú kategóriákban összesen 52 súlycsoportban hirdetnek végeredményt a pénteki és szombati döntőket követően. A külföldiek közül legnépesebb az ukránok (27 fő) küldöttsége, de jelentős éremtermésre számíthat a 11 fős kazah válogatott is. Az ázsiai földrészt képviselik a kazahok mellett a jordánok is. Legtávolabbról az észak-amerikai Kanada ökölvívói (6 fő) érkeztek.
HÁZIGAZDÁK. Az Egri Városi Sportiskola 6 versenyzőt nevezett. Dorkó Péter vezetőedző tanítványai közül a lányoknál Talpas Roxána, a fiúknál Maxim Naumov, Berki Kevin, Danó Béla, Gaál Sándor és Jakab Szabolcs képviseli az egri színeket.
A verseny fővédnöke Mirkóczki Ádám Eger Megyei Jogú Város polgármestere és Dr. Bajkai István a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke.
KAVALKÁD. A résztvevő országok: Magyarország, Ukrajna, Kazahsztán, Románia, Georgia, Kanada, Finnország, Skócia, Jordánia, Szlovénia, Szlovákia, Horvátország.

A 71. Bornemissza Emlékverseny további programja

2022. június 08. szerda 14.00 óra
2022. június 09. csütörtök 14.00 óra elődöntők
2022. június 10. péntek 13.00 óra junior lány döntők
16.00 junior fiú döntők
2022. június 11. szombat 13.00 óra ifjúsági lány döntők
16.00 ifjúsági fiú döntők

ÉLŐ közvetítés:
1. nap, A-ring:
https://www.youtube.com/watch?v=wHJ-FIOZu8w
1. nap B-ring: https://www.youtube.com/watch?v=INnjbr2a0dc

FOTÓK: LÉNÁRT MÁRTON








Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel