Spanyol aranyérem

Története negyedik győzelmét aratta a spanyol férfi kosárlabda-válogatott a kontinensbajnokságon, miután a berlini fináléban az aktuális világbajnok legyőzte a legutóbbi olimpián ezüstérmes Franciaországot.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Rottenstein: 2 győzelem, 1 vereség a Grazi Junior EK-n
2022-06-05 17:22:38
JUDOSPORT - Érem nélkül maradt a magyar válogatott. Három kontinens, 37 nemzet 511 sportolója vett részt a Grazi Junior Európa Kupa versenyen. A 81 kg-os súlycsoportban 62 judós lépett tatamira. közöttük első éves juniorként Rottenstein Botond az Egri Városi Sportiskola versenyzője. Az első meccsen a svéd Hedenblad ellen kétszer is intették az egri fiút. Az utolsó percben sikerült akciót végrehajtani, így sikerült a továbbjutás. A folytatásban a szlovén Sikosek ellen is két intéssel küzdött Rottenstein. A 4. percben sikerült waza-ari értékű akciót végrehajtani, így a legjobb 16 közé jutott. A nyolc közé jutásért a házigazdák üdvöskéje az osztrák Pasching ellen alig kezdődött el a mérkőzés, amikor földre vitték a magyar sportolót. Előbb waza-arit jelzett a bíró, majd videózás után ipponra változtatták. A négy közé jutásért hiába szorítottak a magyarok Pashingnak, sajnos kiesett, így Rottenstein nem folytathatta vigaszágon. A juniorok nemzetközi mezőnyében jól sikerült a bemutatkozás, de helyezetlenül zárt. A magyaroknak nem sikerült dobogóra állni, a legjobb eredmény a 66 kg-os Gábor Áron 5. helyezése volt. Japán 6 aranyéremmel fölényesen nyerte "Európa Kupa" éremtáblázatát, Kazahsztán és Brazilia előtt.

Graz Junior European Cup 2022, 81 kg (62 versenyző)

1. Takeicsi Daisuke (japán) 2. Jabniasvili Giorgi (grúz)
3. Maxim Meiirrlan (kazah) és Aregba Arnaud (ftancia)
5. Borzecki Bartosz (lengyel) és Badashi Iftach (izraeli)
7. Kosovic Velimir (szerb) és Rajabli Omar (azeri).

Rottenstein Botond mérkőzései:

Rottenstein Botond (magyar, EVSI) - Hedenblad Joel (svéd) 1-0 (waza-ari)
Rottenstein Botond - Sikosek Gaber (szlovén) 1-0 (waza-ari)
A nyolc közé jutásért:
Fasching Bernd (soztrák) - Rottenstein Botond 10-0 (ippon 0.20).

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel