Spanyol aranyérem

Története negyedik győzelmét aratta a spanyol férfi kosárlabda-válogatott a kontinensbajnokságon, miután a berlini fináléban az aktuális világbajnok legyőzte a legutóbbi olimpián ezüstérmes Franciaországot.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Túlizgult lehetőség, marad NB I/B-s az Eszterházy SC
2022-05-14 23:56:05
KÉZILABDA – Megrogyott a nagy lehetőség kapujában az Eszterházy SC női kézilabda csapata, amely vereséget szenvedett a NEKA együttesétől az NB I/B felsőházában. Sorsdöntő ütközetet vívtak az egri egyetemisták, a sorsolás szeszélye, hogy az élvonalbeli feljutásért zajló ki-ki meccs éppen az utolsó bajnoki fellépése során játszotta csapatunk. Elővételben az összes belépő gazdára talált, azonban az Eszterházy-csarnok mérsékelt befogadóképessége, közel háromszáz fős szurkolósereg jelenlétét jelenthette. A kiváló hangulatban, minden adott volt ahhoz, hogy a lányaink megszerezzék a feljutáshoz szükséges pontokat. Sajnos a felfokozott várakozás, a tét iszonyatos súlya nyomasztólag hatott a mieinkre, s mindez 25-22-es vereséghez vezetett. Biztos bronzérmesként zárja a pontvadászatot női kézilabda csapatunk. Később biztos büszkék lesznek az egriek a másodosztályban megszerzett medáliára, azonban az elkövetkező napokban még csalódottan tekintünk a mögöttünk hagyott idényre, az NB I-el kecsegtető, ám elszalasztott lehetőségre.

A találkozó kezdeti szakaszában egyértelműen igazolta a várakozásokat a rangadó. Az első játékrész derekán zsinórban szerzett hat góllal demoralizált bennünket a NEKA. Ez a sikertelen periódus nagy hatással volt a további történésekre. Rengeteg hiba jellemezte a mieink játékát, a hátrány nehezen olvadt. Amikor nagyon közel tudtunk volna kerülni az akadémistákhoz, akkor a befejezéseknél rendre porszem csúszott a gépezetbe. A kihagyott ziccereket sokasága, elpuskázott hétméteresek miatt nem tudtuk átlépni saját árnyékunkat. Próbálkozott becsülettel az Eszterházy SC, ám az eredmény utáni hajsza felemésztette erőnket. Nemcsak fizikálisan, hanem a fejekben is. Sajnos törvényszerű volt a kimenetel, az Eszterházy SC ki tudja meddig vár majd a mostanihoz hasonló lehetőségre.

A szezon kezdetén nem álmodtak sem a játékosok, sem a szakvezetés, de még a szimpatizánsok sem NB I-es szereplésről. Ennek tükrében kimaxolta a 2021/2022-es kiírást csapatunk a megszerzett bronzéremmel. A „de…” azonban egy darabig ott lesz a fejekben. A Békéscsaba mellett a NEKA kezdheti az őszt a legjobbak között.


NB I/B., felsőház, 9. forduló
Eszterházy SC - NEKA 22-25 (8-14)

Eszterházy-csarnok 280 néző. Játékvezetők: Rózsahegyi B., Südi P.
Eszterházy SC: Nagy É. – Bernát D., Szeberényi 1, Bató 2 (1), Alaxai 5, Györfi 4, Lengyel E. 3 Cserék: Leiner – Pankotai, Kuti 5, Kiser 2. Edző: Zsadányi Sándor.
Hétméteresek: 5/1 illetve 1/1
Kiállítások: 6 perc illetve 8 perc
Az eredmény alakulása: 2-2, 5-6, 7-7, 8-8, 10-16, 14-18, 16-19, 19-21

A játéknap további mérkőzései:
FTC U19 - Kozármisleny SE 24-26
Oxxo Energy Orosházi NKC – Szent István SE 28-18
Vasárnap:
Békéscsabai ENKSE – Komárom VSE
Levendula Hotel Algyő – Pénzügyőr SE
RG
Fotó: Lénárt Márton

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel