Fradi a kupagyőztes

Összejött a duplázás: a bajnokság után a Magyar Kupa is a Ferencvárosé! A Puskás Arénában megrendezett döntőben 3-0-ra nyert az FTC a Paks ellen.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Bajnokcsapatot köszöntöttek a Líceum kápolnájában
2022-05-13 23:47:38
RÖPLABDA - A közelmúltban bajnoki címet szerzett az Eszterházy SC NB II-es férfi röplabdacsapata a Keleti csoportban. A bajnokavatást pénteken tartották a Líceum kápolnájában, ahol a győztes csapat tagjai átvehették az érmeket és a serleget is. Igazi kuriózumnak számít ez a szép siker, ugyanis az egyetem sportklubja, az Eszterházy SC második éve rendelkezik férfi röplabda szakosztállyal, és az elindulást követő második szezonban máris sikerült felérni a csúcsra. Ez a csúcs a magyar harmadik vonal keleti régiójának első helyét jelenti. A bajnokavatón az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem rektora, dr. Pajtókné dr. Tari Ilona méltatta az eredményt és mint elmondta büszke a két éve működő csapat kiemelkedő eredményére.

Jelen volt az ünnepi eseményen Kárpáti László a Magyar Röplabda Szövetség elnökségi tagja, az északkelet-magyarországi régió vezetője. Beszédében reményét fejezte ki az iránt, hogy az Eszterházy SC a későbbiekben olyan kiemelkedő sikereket érhet el, mint az Eger SE női csapata az 1990-es években.

Dr. Váczy Kálmán rektorhelyettes, az Eszterházy SC elnöke kiemelte – a bajnoki cím megszerzése jelentős esemény az egyetem életében, inspirálólag hat a hallgatókra és a fiatal korosztályra. Jelenleg azon dolgoznak, hogy megteremtsék a feltételeket az NBI-be jutásért, valamint arról is szólt, hogy a Magyar Röplabda Szövetséggel és a Vegyész Röplabda Club Kazincbarcikával kötött együttműködés értelmében a következő tanévtől röplabdaedzői szakképzés is indul az egri egyetemen.

Kővári Viktor két évvel ezelőtt fordult az egyetem vezetéséhez, azzal a kéréssel, hogy miután az Eszterházy SC rendelkezik sikeresen működő kézilabda, vízilabda és kosárlabda csapattal, hozzanak létre egy röplabdát is – elevenítette fel kérdésünkre a szakosztályvezető. Mint elmondta, nagy öröm számukra, hogy bajnokok lettek.

A 2021/2022-es bajnokcsapat tagjai: Berta Tamás, Földes Ádám, Göncző-Dutkay Dániel, Hetényi Gergő, Kovács Bence, Kovács Dávid, Kovács Dániel, Nagy Bálint, Nagy Lajos Dávid, Ozsváth András, Pető Levente, Pintér Nándor, Vass Renátó. Játékos-edző: Mákos Attila. Szakosztályvezető: Kővári Viktor.RG
Forrás: egerhirek.hu
Fotó: Huszár Márk (heol)

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel