Fradi a kupagyőztes

Összejött a duplázás: a bajnokság után a Magyar Kupa is a Ferencvárosé! A Puskás Arénában megrendezett döntőben 3-0-ra nyert az FTC a Paks ellen.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Futókörök Napja: 2022. május 21. - Eger is benevezett
2022-05-13 11:00:49
SZABADIDŐSPORT - Május 21-én szombaton ismét nagyszabású országos aktív napot tart Magyarország. A tavaly először megrendezett Futókörök Napja sikersztorija folytatódik. Ezúttal is versenyezhetnek a települések, hogy hol futnak többet a nap folyamán. Tavaly az ország 10 helyszínén 23.313 kilométert teljesítettek a futók. Az ingyenes eseményre bárki nevezhet. Az ország 15 pontján lehet majd birtokba venni a rekortán futópályákat. Az Országos Futópálya-építési Programban az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda támogatásával, a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) szakmai koordinálásával újabb pályák épültek. A 2021-ben átadott egri Szmrecsányi Lajos Érsekkertben körönként 1330 méteres távot lehet teljesíteni . A cél városonként minél nagyobb távolság (km) teljesítése. A maratoni távhoz 32 kör a penzum. A legtöbbet futó egyéni teljesítők és települések is díjazásban részesülnek. A versenykiírás szerint az egyes futók által megtett összes kilométer rangsorol. Helyszínenként a három legtöbbet futó résztvevőt 25.000, 15.000 és 10.000 Ft-os sporteszköz utalvánnyal díjazzák. A településeknél A legtöbb km-t összegyűjtő város 250.000 Ft, a második 150.000 Ft, a harmadik 100.000 Ft díjazásban részesül. Rajt és cél a Kemény Ferenc Sportcsarnok előtti területen lesz. Az Egri Városi Sportiskola és az Egri Testedző Club szervezésében rövid regisztrációt követően osztják ki a rajtszámokat. A távolság mérése chip segítségével történik és a szeosz honlapján követhető, melyik település hány méternél tart.

Valamennyi helyszín egyben az Ötpróba szabadidősport-eseménysorozat pontszerző állomása is – a résztvevők az azonosítószámukat a helyszíni nevezés során adhatják meg a munkatársainknak. A teljesítések után járó Ötpróba-pontokat megtett kilométerek alapján szerezhetik meg. Az 5-9 kilométert futók 1, a 21-27 kilométert teljesítők 4, a maratoni távot elérők 6 ponttal gazdagodnak.


Az országos versenykiírás szerinti 3 egyéni díjazottja (25, 15, 10 ezer forintos sportszervásárlási utalvány) mellett a helyi szervezők több alkalommal ajándékokat sorsolnak ki a résztvevők között.

Alapszabály, hogy egy ember bármennyit futhat vagy gyalogolhat, többször is visszatérhet a nap folyamán. Nevezési díj nincs.

Nevezés kizárólag a helyszínen: május 21. (szombat), 8.00 órától. 16.30-ig. A hivatalos verseny időpont: 9.00-17.00.

Agria Press

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel