Spanyol aranyérem

Története negyedik győzelmét aratta a spanyol férfi kosárlabda-válogatott a kontinensbajnokságon, miután a berlini fináléban az aktuális világbajnok legyőzte a legutóbbi olimpián ezüstérmes Franciaországot.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Gymmnasiade: Csorba Csenge a magyar csapatban
2022-05-04 08:31:47
ÖKÖLVÍVÁS - Rekordlétszámú magyar csapat, 85 versenyző vesz részt a középiskolás sportolók világjátékán, a Normandiában május 14. és 22. között sorra kerülő XIX. Gymnasiadén. A kiutazók számára megtartott csapatértekezleten Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) elnöke hangsúlyozta, a Gymnasiade tulajdonképpen az olimpia és az Universiade előszobájának tekinthető. Azért is különleges, mert magában hordozza az olimpiai játékok hangulatát, amely további erőt adhat a résztvevőknek felnőtt sportkarrierjükhöz” – fogalmazott Balogh Gábor, aki középiskolás korában öttusában junior világbajnoki címet nyert. Az MDSZ elnökének tájékoztatása szerint a Nemzetközi Iskolasport Szövetség (ISF) által szervezett XIX. Gymnasiadén 69 ország közel 3700 sportolója vesz részt, akik 20 sportágban mérik össze tudásukat, erejüket, ügyességüket Franciaországban.

Magyarország 85 középiskolás korú versenyzővel utazik ki, akik tíz sportágban indulnak, a teljes delegáció 117 főből áll majd. Ökölvívásban szerepel Csorba Csenge az Egri Városi Sportiskola versenyzője. 2018-ban Marokkóban még 66 magyar sportoló vett részt, akkor az egri Szöllősy Áron bronzérmet szerzett. Most a legtöbb magyar fiatal rögbiben (24) és úszásban (14) szerepel, de lesz két induló a játékok műsorán először szereplő breaktáncban is. A magyar csapatnál a legismertebb név a 17 esztendős Ugrai Pannáé, aki az idei úszó országos bajnokságon 100 méter pillangón legyőzte Hosszú Katinkát.
Az MDSZ tájékoztatása szerint a magyar csapat 1998 óta rendszeres résztvevője a Gymnasiadénak, legutóbb, 2018-ban 27 érmet nyert (6 arany, 13 ezüst, 8 bronz). A legsikeresebb szereplés 2013-ban Brazíliában volt (12 arany, 7 ezüst és 3 bronz), amikor Magyarország az éremtábla negyedik helyén zárt.

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel