Spanyol aranyérem

Története negyedik győzelmét aratta a spanyol férfi kosárlabda-válogatott a kontinensbajnokságon, miután a berlini fináléban az aktuális világbajnok legyőzte a legutóbbi olimpián ezüstérmes Franciaországot.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Portugáliai edzőtáborban Szeles Bálint
2022-04-14 13:53:16
ATLÉTIKA - Petrovai József edző és Szeles Bálint a magyar atléta küldöttség tagjaként két hetes portugáliai edzőtáborozással készülnek az idei szabadtéri idényre. A belgrádi fedettpályás világbajnokságot követően rövid pihenés után kezdte meg az edzéseket az Egri Városi Sportiskola versenyzője. A magyar atléták Vila Real de Santo Antonioban töltik a napokat. - Minden rendben van. Szerencsére nincs iszonyatos hőség de azért napon jó meleg van - kezdte beszámolóját Szeles Bálint. - Legalább negyven versenyző és 15 edző tartózkodik itt. A pálya jól felszerelt: futófolyosó, konditerem, külső dobópálya és rendes pálya is rendelkezésünkre áll. Az egyetlen nehézség talán, hogy nagy tömeg van mert más országokból is jöttek ide. Figyelni kell nagyon a pályán. Petrovai József edző irányításával általában naponta kétszer két órát edzek. Néha beiktatunk fél napos pihenős, regenerációs időszakot is. Húsvét vasárnap egésznapos a pihenő. A táborból április 25- én jövünk haza így összesen 2 hetet leszünk, de úgy érzem ennél nem is kell több - mondta az EVSI magyar bajnok kiválósága.

CSAPATBAJNOKSÁG - Miskolcon az EVSI


2022-ben kiemelt fontossággal bír az Atlétikai Magyar Csapatbajnokság, hiszen most dől el, hogy a következő évtől átalakuló lebonyolításban melyik egyesület melyik osztályba kerül majd. Éppen ezért már a május 14-15-i elődöntőknek kiemelt jelentősége lesz. Összesen 46 egyesület adta le a nevezését, így a jelentkező csapatok két, 23 csapatos elődöntőbe kaptak besorolást. Fontos változás az előző esztendőhöz képest, hogy idén már minden egyesület saját magát képviseli, azaz nem jöhetnek létre két egyesületből álló fúziók.
Az ezúttal a debreceni Gyulai István Atlétikai Stadionban sorra kerülő szezonzáró eseményen a május közepi elődöntők 20 legjobb csapata vehet majd részt. Mind Győrből, mind Miskolcról 10-10 egyesület marad majd versenyben a trófeáért.
Az elődöntők 11-16. helyezett csapatai, azaz összesen 12 csapat számára 2022-re véget ér a Csapatbajnokság, ők jövőre a 2-es divízióban folytathatják. Szintén ebben a második ligában kapnak majd helyet a szeptemberi döntő hétvégén 17-20. helyen záró egyesületek, így 2023-ban az első és a második vonalban is 16-16 együttes lesz majd bent.


Atlétikai Magyar Csapatbajnokság Elődöntő - Kelet 2022
Csoportbeosztás - Miskolc
Albertirsai Sportegyesület
BEAC SE Atlétika 1898 Szakosztály
Békéscsabai Atlétikai Club
Békési Diákok Atlétikai Clubja
Budapesti Honvéd Sportegyesület
Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft.
Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft.
Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorlók Köre Sportegyesület
Egri Városi Sportiskola
Eötvös Loránd Tudományegyetem Sport és Szabadidő Egyesület
Ikarus Budapest Sport Egyesület
Kecskeméti Atlétika és Rugby Club
Központi Sport és Ifjúsági Egyesület
Műegyetemi Atlétikai és Football Club
Margitszigeti Atlétikai Club
MATE - Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club
Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft.
Postás Sport Egyesület
Szegedi Vasutas Sportegyesület
Szolnoki MÁV Sportegyesület
Újpesti Torna Egylet
Váci Reménység Egyesület
Városi Sportegyesület Dunakeszi

FOTÓ: CZEGLÉDI ZSOLT

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel