Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Kísértett a közelmúlt, a harmadik meccsre marad a döntés
2022-04-09 22:32:40
VÍZILABDA – Folytatódik a csata a Tigra-ZF-Eger és a Miskolci VLC csapatai között a férfi vízilabda OB I. 9-12. helyért zajló párharcában. Együttesünknek nem sikerült eredményesnek lenni Borsodban, a házigazdák 13-12-re diadalmaskodtak, ezzel pedig kiegyenlítették (6-6) az egyik fél hetedik pontjáig tartó páros csata állását. Érdekesség, hogy az alapszakasz zárófordulójában ugyanez a végeredmény alakult ki. Akkor azért bánkódtunk, mert kikerültünk az első nyolcból, most pedig azért, mert nem sikerült lezárni a helyosztót. Az első két gólt ugyan mi szereztük, utána azonban csak úsztunk az eredmény után. A meccs folyamán többször is négygólos hátrányban voltunk, a hajrában viszont megcsillant a remény. Három és fél perccel a vége előtt Szalai Gábor ötméteresével feljöttünk 12-11-re, azonban Biros Barnabás – csakúgy, mint az alapszakasz zárómeccsen – pontot tett a küzdelem végére. Baksa Benedek még betalált, de az egyenlítésért már nem támadhattunk.

A döntés tehát szerdára marad. A Bitskey-uszodában egészen biztos, hogy eldől: megmérkőzhetünk-e a kilencedik helyért. A leendő ellenfél kilétét nem fedi már homály, ha a mindent eldöntő meccsen legyőzzük az MVLC-t, akkor a Kaposvárral meccselhetünk. Számunkra kedvezőtlen kimenetel esetén csak a tizenegyedik pozícióért szállhatunk harcba az UVSE-vel.


E.ON OB I., férfiak, 9-12. helyért, 2. mérkőzés
PannErgy-Miskolci VLC - Tigra-ZF-Eger 13-12 (4-2, 4-3, 4-3, 1-4)

Miskolc 100 néző. Játékvezetők: Bereczki M., Tóth I.
Miskolc: Moravcsik – TŐZSÉR 2, Biros B. 1, Sélley-Rauscher 1, Seman 2, Molnár B., KRASZNAI 5. Csere: VÁRKONYI Á. 2, Böröczky, Csiszár B., Nagy N., Tanczer. Edző: Vidumanszky László
Tigra-ZF-Eger: Krémer – BAKSA B. 4, Kovács Gábor 1, Sántavy 1, Murisics 1, Lőrinc B. 1, Szalai G. 2. Csere: Sári, Rádli 2, Hajdu B., Gólya, Lőrincz Á, Biros S. Edző: Biros Péter
Emberelőny/gól: 9/1 illetve 5/1
Kettős emberelőny/gól: 1/1 illetve –
Ötméteresek: 2/1 illetve 2/2
Kipontozódott: Lőrincz B. (16. p.), Sántavy (32. p.)
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 6-6

Nyilatkozatok:

Vidumanszky László:

– Gólokban gazdag mérkőzést játszottunk, rászolgáltunk a győzelemre, de a döntés szerdára maradt. Több alkalommal is jelentős előnyhöz jutottunk, ám nem becsültük meg, magunkra húztuk az ellenfelet, szerencsére nem lett baj belőle. Fontos, hogy a legutóbbi kiadós vereség után talpra tudtunk állni, és ha ezt a formát sikerül átmenteni, eredményesek lehetünk.

Biros Péter:
– Rendkívül csalódott vagyok. A miskolciak nem ismertek elveszett labdát, kitettek magukért, és jó teljesítménnyel rukkoltak ki. Mindenre felkészültünk, de az első negyedben kétgólos hátrányba kerültünk, ezután már csak futottunk az eredmény után. Sok a tizenhárom kapott gól, szerdán találkozunk, és igyekszünk javítani.
RG
Fotó: Lénárt Márton

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel