Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Várakozáson felüli magyar szereplés
2022-04-04 11:27:37
BIRKÓZÁS – Emlékezetes és magyar szempontból sikeres volt a budapesti birkózó Európa-bajnokság. A magyar válogatott összesen 2 arany (Muszukajev Iszmail, Fritsch Róbert) 2 ezüst (Bajcajev Vlagyiszlav, Váncza István) és öt bronzérmet (Ligeti Dániel, Dollák Tamara, Nagy Bernadett, Lévai Tamás, Vittek Dániel) szerzett. A zárónapon a magyar kötöttfogású válogatott igencsak kitett magáért. A 72 kilogrammos Fritsch Róbert a döntőben az olimpiai bronzérmes, Eb-címvédő grúz Bolkvadzét legyőzve Európa-bajnoki címet szerzett, míg a 67 kilogammos Váncza István óriási csata után minimális vereséget szenvedett a török Firattól és ezüstérmes lett. A dobogó harmadik fokára is állhatott magyar, hiszen a 82 kilogrammos Lévai Tamás előbb a vigaszágon cseht, majd a bronzért moldovait győzött le. A 60 kilogrammos Torba Erik ötödikként zárt a BOK-csarnokban. A kötöttfogású 130 kilogrammos Vitek Dárius taktikai csatát nyert az Európa-bajnok román ellen a vigaszágon, majd fantasztikus birkózással 4-1-re legyőzte az azerit a dobogó harmadik fokáért, A magyar kötöttfogású válogatott a csapatpontversenyben az előkelő negyedik helyezést érte el.
A hölgyeknél az újpesti. Dollák Tamara a női 57 kilogrammos versenyző a bronzcsatában visszavágott az U23-as Európa-bajnok török Kamaloglunak, 7-2-re győzött és megszerezte pályafutása első érmét felnőtt világversenyen. A 76 kilogrammos Nagy Bernadettnek, aki remek birkózást bemutatva osztrák, német és bolgár ellenfeleit is legyőzve a dobogó harmadik fokára állhatott fel
Szabadfogásban a 65 kilogrammos Muszukajev Iszmail elképesztő formában birkózott és mindhárom ellenfelét technikai tussal legyőzve Európa-bajnoki címet szerzett Magyarországnak. A 97 kilogrammos Bajcajev Vlagyiszlav is közel állt hozzá, hogy megszerezze második Európa-bajnoki címét, hiszen két győztes mérkőzéssel döntőbe jutott, ott azonban az azerivel Magomedovval már nem bírt, 11-5-re kikapott, ezüstérmet szerzett. A 125 kilogrammos Ligeti Dániel harmadik helyen végzett.


Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel