Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Helycserét ért a pécsi magabiztos siker
2022-03-06 23:03:17
VÍZILABDA – Hosszú idő után érezhette meg újra a győzelem ízét vendégként a Tigra-ZF-Eger férfi vízilabda csapata. Legutóbb 2021 december 8-án tudtak idegenben diadalmaskodni pólósaink, akkor Szentesen 15-12-re verték házigazdáikat. Azóta négy meccsen nem tudtunk egyetlen pontot sem szerezni látogatóként. A Biros Péter edző vezette egriek rossz sorozata Pécsett szakadt meg, az M4Sport élő közvetítése jóvoltából „nagyközönség” előtt 10-8-ra múltuk felül a PVSK-t. Helycserével kecsegetett egy esetleges győzelem, hiszen a meccs előtt egy pozíció és kettő pont választotta el egymástól a feleket. Jól kezdtek a mieink, első három támadásunkból kétszer is eredményesnek bizonyultunk. A kétgólos vezetést a harmadik felvonás közepéig őriztük, ekkor egy kisebb hullámvölgyet kihasználva kiegyenlített a Pécs (4-4). Holtponton nem sokáig tartózkodtunk, zsinórban szerzett gyors három góllal ismét megnyugtató előnyre tettünk szert. Kolozsi és Gál révén ugyan felzárkózott a házigazda, azonban Kovács Gábor találata lehűtötte a kedélyeket. A befejező etapot 8-6-os vezetésről kezdte együttesünk, majd Lőrincz Ákos és Kovács „Cirmi” is betalált, kialakítva egy addig nem látott négygólos differenciát. A Pécs elvesztett minden esélyt a pontszerzést illetően. Az utolsó két találatot ők jegyezték, de a győzelmünk egyáltalán nem forgott veszélyben. A sikernek köszönhetően a Pécs mellett a Kaposvárt is megelőztük, így a soron következő szegedi bajnoki találkozót a nyolcadik pozícióból várhatjuk.


E.ON OB I., férfiak, 23. forduló
Pécsi VSK-Mecsek Füszért – Tigra-ZF-Eger 8-10 (0-1, 2-3, 4-4, 2-2)

Pécs 100 néző. Játékvezetők: Homonnai Dániel, Várkonyi Gabriella
PVSK: Józsa – Gál D. 1, Keresztúri 1, Reisz, Csacsovszky A., Csorba 1, KOLOZSI 4. Csere: Kókai Sz., Lihoczky, Gaszt 1, Oltean, Némethy, Almási. Edző: Török Viktor
Tigra-ZF-Eger: KRÉMER – Magyar M. 1, Baksa B., Sári, MURISICS 4, Szalai G., Lőrincz B. Csere: Rádli, KOVÁCS G. 2, Hajdu B. 1, Sántavy 1, Gólya, Lőrincz Á. 1. Edző: Biros Péter
Emberelőny/gól: 17/6 illetve 13/6
Ötméteresek: - illetve 1/1
Kipontozódott: Rádli (22. p.), Sántavy (25. p.), Oltean (30. p.), Szalai G. (32. p.), Lihoczky (32. p.)
Kiállítva (végleg, cserével): Kókai Sz. (19. p.)

Nyilatkozatok:

Török Viktor:

– Ha megnyerjük a hátralévő három mérkőzésünket, még a kezünkben marad a nyolc közé jutás. Az első negyedben jól védekeztünk, de támadásban nem kaptam vissza azt, amit megbeszéltünk. Kettő-négyről még visszajöttünk a meccsbe, de fordítani már nem tudtunk.

Biros Péter:
– Nem titkolt szándékunk volt a három pont megszerzése. Jó mérkőzést láthatott a közönség, és boldogan utazhatunk haza.


A játéknap további eredményei:
Szolnoki Dózsa - PannErgy-Miskolc 15-11
Szegedi VE - AHID-VasasPlaket 9-10
Metalcom Szentes - UVSE Hunguest Hotels 10-13
Genesys OSC-Újbuda - FTC Telekom 10-10
Kaposvári VK – Honvéd 8-12
DVSE-Master Good - BVSC-Zugló (március 22-én rendezik)
RG
Fotó: Lénárt Márton

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel