Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Hajrá, magyarok! Sportfórum a Megyeházán
2022-02-25 11:06:31
SPORTPOLITIKA – A magyar sportban az elmúlt évtizedben elindított programok és változások hosszú távon segítik az utánpótlás nevelést is, továbbá a mindennapos testnevelés bevezetésével már több mint 1,2 millió gyermek sportolhat naponta minimum 45 percet. Míg 2010-ben 17,7 milliárd forintot, addig 2020-ban 127 milliárd forintot fordított a magyar állam a sport ágazatra. Azok után, hogy Magyarországon 2011-ben stratégiai ágazattá vált sport, számos pozitív változás következett be a honi sportéletben. A sportolók számának növekedéséről, a sportberuházások, sportolókat, edzőket segítő programok sikeréről tartottak sportfórumot Egerben, a Megyeháza Barkóczy termében. Köszöntőjében dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott az Egerben megvalósított sportlétesítmény-fejlesztéseket sorolta, majd többek között kitért a megyeszékhely igazolással rendelkező, ezres létszámot magában foglaló utánpótlás korú versenyzőire, továbbá az Eger környéki sportcélú beruházásokra is.

Részletes számvetésre Sárfalvi Péter sportigazgatásért és sportágfejlesztéséért felelős helyettes államtitkár és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke vállalkozott. Mindkét, jelentős sportmúlttal rendelkező szakember saját példát hozva mutatta be a súlyos örökség kezelése után végbement fejlődést.
Házigazdaként a Heves Megyei Közgyűlés elnöke, Juhász Attila Simon a résztvevőknek elmondta, hogy az elhangzottak írásos formáját a Hajrá, magyarok! címet viselő kiadványban olvashatjuk
A 40 oldalas, a Miniszterelnöki Kabinet Iroda és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által készített tájékoztató füzet felelős kiadója Nyitrai Zsolt, kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott.FOTÓ: Huszár Márk.

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel