Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Kedvezőnek nevezhető kupasorsolás, iráni gólkirály a fedélzeten
2022-02-12 00:11:00
KÉZILABDA – A Magyar Kézilabda Szövetségben kisorsolták a férfi Magyar Kupa ötödik fordulójának párosításait. Az SBS-Eger együttese a Cegléd idegenbeli legyőzésével biztosította a helyét a legjobb nyolc között. A négyes fináléba kerülésért egyetlen mérkőzésen kell már csak sikeresen túljutnia Tóth Edmond legénységének. Ezt a találkozót a Budakalász ellen játssza majd együttesünk. A sorsolás kedvezőnek is nevezhető, hiszen a kalásziakkal a közelmúltban találkoztunk az NB I-ben, azon a meccsen minimális különbséggel maradtunk alul. Kaphattunk volna lényegesen erősebb csapatokat is, hiszen a negyeddöntőben már csatlakozik a mezőnyhöz a Telekom Veszprém és a Pick Szeged is. Rossz hír ugyanakkor, hogy a négy közé jutás egyetlen mérkőzésen dől el, és azt idegenben kell megvívnunk.

A Magyar Kupa negyeddöntőinek sorsolása:
Budakalász – SBS-Eger

Telekom Veszprém - FTC
Fejér-B.Á.L. Veszprém - Grundfos Tatabánya KC
Pick Szeged - HE-DO B. Braun Gyöngyös
A forduló hivatalos játéknapja: 2022. március 23.


A kupasorsolástól is frissebb hír, hogy az SBS-Eger játékoskerete gólerős iráni légióssal erősödött. A januári Ázsia-bajnokságon negyedik helyezett iráni válogatott balátlövője, Szadzsad Eszteki az SBS-Eger együttesénél folytatja pályafutását. A 31 éves kézilabdás az elmúlt fél évet a kuvaiti Al-Arabi SC együttesénél töltötte, de korábban megfordult a német TVB 1898 Stuttgart, a román Dinamo Bukarest és a francia Cesson Rennes MHB gárdájánál is. Romániában 2018-ban a bajnokság legértékesebb játékosának választották. A januári Ázsia-bajnokságon hazája válogatottjával egészen az elődöntőig menetelt, a bronzmérkőzést Szaud-Arábia ellen veszítették el az irániak. Szadzsad Eszteki 2009-ben az ifjúsági, 2011-ben junior világbajnokság gólkirálya volt. A balátlövő és irányító poszton is bevethető Eszteki az argentin védekező specialista, Franco Gavidia és balszélső Molnár Balázs után a klub harmadik téli szerzeménye. Bemutatkozására már szombaton, a Dabas elleni mérkőzésen sor kerülhet - számol be az egri klub hivatalos honlapja.


RG

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel