Zárt kapus meccs

Rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt az albánok elleni hazai világbajnoki selejtező-mérkőzését zárt kapuk mögött kell megvívnia a magyar labdarúgó-válogatottnak
Bővebben itt...1552.eger.hu


Sportlinkek


Hirek keresés:FórumHírlevél

Hivatalos döntés: eltörlik az idegenbeli gólokról szóló szabályt
2021-06-24 16:46:40
LABDARÚGÁS - Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) csütörtök délután bejelentette, hogy az általa rendezett versenysorozatokban eltörli az idegenben szerzett gólokról szóló szabályt. A döntés természetesen a klubok számára kiírt kupasorozatokat érinti, így a Bajnokok Ligáját és az Európa-ligát is. A határozat a férfiak számára kiírt versenyrendszerek mellett a női és az utánpótlásban szereplő csapatok ütközetei során is érvényes. Mint ismert, a szabály a klubsorozatok kieséses szakaszaiban volt érvényben: az oda-visszavágós rendszerben a két meccsen elért azonos gólszám esetén az a csapat jutott tovább, amelyik több gólt szerzett saját pályájától távol.

A 2021–2022-es idénytől kezdve ilyen esetben akkor is kétszer tizenöt perces hosszabbítás jön, ha a két csapat között nem ugyanúgy oszlik el az idegenben szerzett gólok száma, de az összesített gólok száma megegyezik.

Például a Bajnokok Ligája legutóbbi kiírásának negyeddöntőjében a PSG 3–2-re nyert idegenben, és hiába kapott ki otthon 1–0-ra a visszavágón, három müncheni góljának köszönhetően továbbment a Bayern ellen. Összesítésben azonban mindkét csapat három-három gólt szerzett a párharc során – a jelenlegi idénytől ilyen esetben kétszer tizenöt perces hosszabbítás következne, ha akkor sincs döntés, akkor tizenegyespárbajra kerül sor.
RG
Forrás: nso

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel