Super Bowl: Brady az MVP


Kiütés. A Tampa Bay Buccaneers 31–9-re legyőzte a Kansas City Chiefst, s megnyerte a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2020-as idényének nagydöntőjét, azaz az 55. Super Bowlt.
Bővebben itt...

Sportlinkek


Hirek keresés:

FórumHírlevél

Vízilabda – Elkészítették az olimpiai sorsolást
2021-02-22 00:25:22
Rotterdamban tartották meg a tokiói olimpia női és férfi vízilabdatornájának sorsolását. Mindkét csapatunk a kicsit könnyebb ágra került. A magyar női válogatott Oroszországgal, Kínával, a házigazda Japánnal és a címvédő Egyesült Államokkal került egy csoportba, míg a férfiak Olaszországgal, Görögországgal, az Egyesült Államokkal, Dél-Afrikával és Japánnal küzdenek majd meg a csoportkörben. Märcz Tamás együttese a teljes délszláv kontingenst elkerülte, hiszen a másik hatosban szerepel Szerbia, Horvátország és Montenegró is. Mindkét tornán négy-négy csapat jut tovább a csoportkörből a negyeddöntőbe. A Magyar Vízilabda Szövetség honlapján, saját stúdióból, közvetíthette a ceremóniát, így médiatörténeti pillanatként első kézből tudta tájékoztatni olvasóit, a magyar pólórajongókat. A férfi válogatottat Hosnyánszky Norbert olimpiai bajnok, míg a hölgyeket Gangl Edina Európa-bajnok kapus képviselte az élő műsorban.


Bíró Attila a magyar női válogatott szövetségi kapitánya:
- Hasonló a sorsolásunk, mint volt Rióban, ismét már a csoportban találkozunk az amerikai válogatottal. Hogy ez jót vagy rosszat jelent, majd ott derül ki, mindenesetre ezúttal is lesz velünk egy közös edzőtáborunk, amelyen feltérképezhetjük őket. Nyilvánvalóan kiemelkednek a mezőnyből, de nem verhetetlenek. Az oroszokat jól ismerjük, nem tartunk tőlük, a japánokra viszont nagyon kíváncsi vagyok, biztosra veszem, hogy kellemetlen perceket okozhatnak voltaképpen mindenkinek, nem szabad őket leírni. Kína a korábbi sikerkapitányával, Jané mesterrel bizonyosan erős ellenfél lesz. Szóval a csoport kiegyensúlyozott, tovább kell jutnunk, majd a negyeddöntőt is sikerrel kell vennünk egy biztosan kemény rivális ellen. Bízunk magunkban, az olimpiáig tovább javulunk, felkészülten indulunk majd csatába.

Gangl Edina:
- Két hasonlóan erős csoport alakult ki, örülök, hogy az Egyesült Államok nálunk van, így velük nem játszhatunk a negyeddöntőben. Bízom benne, hogy végre összejön majd az érem, egyértelműen ezért utazunk, de nem fogunk rágörcsölni. Felkészülünk becsülettel, az edzőink biztosan mindent megtesznek azért, hogy jól szerepeljünk, és érzem annyira erősnek a csapatunkat, hogy elérjük a célunkat.

Märcz Tamás a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya:
- Egy fokkal erősebbnek vélem a másik csoportot, jobban örültem volna, ha valamelyik szláv csapat a mi oldalunkra kerül. Ebből a csoportból azt gondolom, joggal pályázunk az első vagy a második helyre, de tulajdonképpen mindegy, melyiket érjük el, mert a negyeddöntőben így is, úgy is egy rendkívül nehéz ellenfél érkezik majd a másik ágról. Csoportunk akkor erősödhet, ha Oroszország lépne be Dél-Afrika helyett, meglátjuk, ez miként alakul. A szerbektől van egy meghívásunk, ami jó felkészülést biztosíthat, de most, a sorsolás után, majd a következő napokban állhat össze a végleges programunk.

Hosnyánszky Norbert:
- A könnyebb csoportba kerültünk, nyilvánvalóan a továbbjutásunk nem lehet kérdéses. Ám az, hogy hányadik helyen végzünk, gyakorlatilag mindegy, hiszen hasonló erősségű csapatok vannak a másik ágon, tehát nem lesz egyszerű dolgunk. Erre kell készülni.


TOKIÓ 2020
A NŐI VÍZILABDATORNA CSOPORTBEOSZTÁSA
A-CSOPORT:
Ausztrália, Dél-Afrika, Hollandia, Spanyolország, Kanada
B-CSOPORT: Oroszország, Kína, MAGYARORSZÁG, Egyesült Államok, Japán

A FÉRFI VÍZILABDATORNA CSOPORTBEOSZTÁSA
A-CSOPORT:
Dél-Afrika, Egyesült Államok, MAGYARORSZÁG, Görögország, Japán, Olaszország
B-CSOPORT: Ausztrália, Horvátország, Szerbia, Spanyolország, Kazahsztán, Montenegró

RG
Fotó: mvlsz.hu

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel