Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Judo - Négy egri éremmel zárult a Diák A-B országos bajnokság
2020-11-08 09:08:14
UTÁNPÓTLÁSSPORT. Merész vállalkozás volt az Egri Sportiskolától, hogy megpályázta a 2020-as Diák -A és Diák-B országos bajnokság megrendezését. A Magyar Judo Szövetség bizalmat szavazott az egri szakosztálynak, így a Kemény Ferenc Sportcsarnok adott otthont a 83 klub 323 (91 leány, 232 fiú) sportolóját felvonultató eseménynek. Az eredetileg október 24-re tervezett ob-t a járványhelyzet miatt tették november 7-re, de az ismert pandémiás helyzet miatt. csak az elmúlt hét szerdáján dőlt el véglegesen, hogy megtartható az országos bajnokság. Szigorú biztonsági előírások betartásával, folyamatos fertőtlenítéssel a 20 fős judós fiatalokból álló rendező gárdával, szülői segítséggel az EVSI mindenre kiterjedő támogatásával sikeres versenyt rendeztek Egerben. A Horváth Tamás, Fejér Barna, Zakar Csaba, Cs, Németh Péter főszervezői gárda mindent megtett a zökkenőmentes lebonyolítás érdekében. Első alkalommal rendeztek Eger városában magyar bajnokságot. A bátor vállalkozáshoz nagy segítséget adott a Tóth Péter Emlékversenyek szervezése, amely az idén már 21. alkalommal emlékezett meg az 1995-ben 32 éves korában közlekedési balesetben elhunyt edzőről. Az egri bajnokságon a 323 résztvevő két korcsoportban a szülők és a közönség kizárásával 5 tatamin mérkőzött, A versenyről élő közvetítést adtak, így a szülők is nyomon követhették a gyermekük szereplését, de sokan a sportcsarnok ajtajából kíváncsiskodva követték figyelemmel az eseményeket. Dr. Eleki Zoltán ezredes, a verseny főbírójaként felügyelte a 15 fős bírói testület munkáját, amely mintegy 400 mérkőzést vezetett le.

ÉREMGYŰJTŐK. Az Egri Városi Sportiskola Fejér Barna edző irányításával 7 sportolót nevezett. Az idei sikeres korosztályos országos bajnokságokat - ahol mindig született EVSI-s érem - is túlszárnyalta a házigazdák teljesítménye. A Diák-A korcsoportban megvédte előző éves elsőségét Kalbaltner Péter Kolos, aki a 60 kg-os mezőnyben menetelt az aranyéremig. Példásan küzdött, és felőrölte az ellenfelek ellenállását. Ezüstérmet szerzett a Diák-B kategóriában a 32 kg-osok mezőnyében Czinege Dávid. Bronzérmet érdemelt a Diák B. 38 kg-osoknál Szabó Ábel és a legnépesebb mezőnyben (25 fő) rajthoz álló 54 kg-os Sereg Szilárd. A hét versenyzőből, pontszerző ötödik helyen zárt Cs. Németh Péter.(38 kg) Helyezetlenül végzett Gáspár Bence, Ferencz Vince Zétény,
Az összesített pontversenyt a Cegléd nyerte a DVTK és a Kaposvár előtt. Az EVSI 9. helyet foglalta el, amely minden várakozást felülmúlt.

Az EVSI érdekeltségű eredmények:
Diák-A
54 kg
1. Terjék Temes-(DVTK), 2. Sinkó István (Hirös), 3. Sereg Szilárd (EVSI) és Nagy Kornél (Nagykanizsa)

60 kg: 1. Kalbaltner Péter Kolos (EVSI), 2. Török Péter (Tata), 3. Kovács Boldizsár (Vitál SC) és Baraka Hamza (Honvéd)

Diák-B
32 kg:
1. Damm Péter (Vasas), 2. Czinege Dávid (EVSI), 3. Kadlt Bance (Salgótarján) és Doros Félix (Vasas).

38 kg:
1. Nagy Áron (Cegléd), 2. Iván Boldizsár (Szeged), 3. Szabó Ábel (EVSI) és Csák Zsolt (Százhalombatta), 5. Cs. Német Péter (EVSI).

Horváth Tamás, az Egri Városi Sportiskola vezetőedzője elégedetten értékelt: - Óriási dolog, hogy egy ilyen kis szakosztály mint a miénk ilyen viharos évben egy országos bajnokságot rendezzen. A járvány miatti bizonytalanság ellenére sokan eljöttek és egy jó versenyen vehettek részt. Köszönöm az edzőtársaim, Fejér Barna, Zakar Csaba, Cs. Németh Péter és a fiatal judósaink és szüleik segítségét, amellyel hozzájárultak a rendezéshez. Kiemelem az Egri Városi Sportiskola támogatását, akik Kovács Géza igazgató Úr és a munkatársaival minden segítséget megadtak. A szövetség részéről jó volt a visszhang, sikerült minden előírást, szabályt betartatni. Az EVSI sport6olók várakozáson felül teljesítettek, amely visszaigazolta, hogy kiváló feltételekkel dolgozhatunk az edzőtermünkben. Eddig minden ob-n sikerült érmet szerezni, remélem a hátralévő Diák-C és Serdülő korosztályban is így lesz. Megtisztelő volt számomra, hogy tőlünk nagyobb klubok is elismeréssel szóltak a rendezésről.

Az éremtáblázat élmezőnye
1. Ceglédi VSE 4 arany-0 ezüst- 1 bronz
2. DVTK SE 3-1-1
3. Kaposvár USE2-1-1
4. TOTO Sport SE2-0-0
5. Tatai AC 1-3-1
6. MVSI 1-2-3
7. Vasas Judu SE 1-2-1
8. Újpest TE 1-2-1
9. Egri Városi Sportiskola 1-1-2
10. Debrecen SC 1-1-2
11. Tatabánya 1-1-1
12. Ledény 1-1-1
13. Edelény 1-1-0
14. Gemenc JC 1-0-3
15. Budapest Honvéd 1-0-2

A 83 klubból 51 szerzett legalább 1 érmet, 72 klub végzett pontszerző helyen.

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel