Zárt kapus meccs

Rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt az albánok elleni hazai világbajnoki selejtező-mérkőzését zárt kapuk mögött kell megvívnia a magyar labdarúgó-válogatottnak
Bővebben itt...1552.eger.hu


Sportlinkek


Hirek keresés:FórumHírlevél

Labdarúgás – Meghatározó volt a korai kiállítás, döntetlen a rangadón
2020-10-26 08:55:29
3-3-as döntetlennel ért véget a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban rendezett megyei rangadó az Eger SE és a Gyöngyösi AK-Mátra-Beton csapatai között. Az NB III 15. fordulójában rendezett találkozót egyik fél sem várta kedvező előjelekkel. Az Eger az előző két forduló mérkőzéseit elhalasztotta, mivel számos játékosa betegséggel küzdött. Ez az állapot nem szűnt meg teljesen, Sütő Szilárd tréner nem állhatott rendelkezésre, megbízott trénerként Jakab Sándor vezette a piros-kékeket. A Gyöngyösnél az eredményességet illetően voltak és vannak – finoman fogalmazva – hiányosságok, Simon Antal fiai a tabella utolsó előtti helyezettjeként érkeztek a megyeszékhelyre. Bartusz révén a GYAK jutott vezetéshez, majd a hazai gondokat tetézte, hogy Vaskó Tamást szövegelésért kiállította a játékvezető. Ennek ellenére sikerült az egyenlítés Valkay jóvoltából. A 37. percben az Egerben is megfordult Bartusz újra előnyhöz juttatta a Gyöngyöst, azonban egy jogosan megítélt büntetőből Gresó egalizált. A mozgalmas játékrész végén 2-2 volt az állás. Fordulást követően fölényben játszott az emberhátrányban küzdő ESE. A szórványos próbálkozások a befejezés előtt negyedórával vezettek eredményhez, Boros talált az egyébként kiválóan védő Szalay kapujába. A három pont mégsem maradt Egerben, egy szögletet követően Pölöskei bólintott közelről a hálóba.

A mérkőzés összképe alapján győzelmet szalasztott el az ESE. A fegyelmezetlenségből adódó kiállítás és sok kihagyott helyzet miatt saját magukat okolhatják az elveszített két pontért. Legközelebb szerdán a Vasas elleni Magyar Kupa mérkőzésen lesznek érdekeltek az egriek, míg a gyöngyösiek az élvonalbeli Mezőkövesdet fogadják.

A Hatvan hazai környezetben szenvedett vereséget a DVTK II-től, így továbbra sincs irigylésre méltó helyzetben a Zagyva-parti gárda.


NB III, keleti-csoport, 15. forduló
Eger SE - Gyöngyösi AK-Mátra-Beton 3-3 (2-2)

Szentmarjay stadion 200 néző. Játékvezetők: Valu (Piskóczi, Szilágyi Zs.)
Eger SE: Nacsa – Debreczeni, Vaskó, Hegedűs, Nemes – Valkay, Géringer – Pál (Deli, 60.), Antal (Kis G., 60.), Gresó (Vajda, 80.) – Olasz D. (Boros, 67.). Megbízott edző: Jakab Sándor.
Gyöngyösi AK: Szalay – Borbély (Csillik, 67.), Márkus (Gazdag, 80.), Gohér – Gaal (Eichenvalder, 70), Pölöskei, Tarnai, Földi, Telinger (Botos, 80.) – Bartusz, Molnár M. Edző: Simon Antal.
Gólszerzők: Valkay (30.), Gresó (39. – 11-esből), Boros (75.) illetve Bartusz 2 (19., 37.), Pölöskei (87.).
Kiállítva: Vaskó (27.)

Nyilatkozatok:

Jakab Sándor:

– Végig bíztam abban, hogy sikerül győzelmet aratni, de a kiállítás döntően befolyásolta a mérkőzés alakulását. Igazából örömteli, hogy végig uraltuk a játékot, rengeteg gólhelyzetet alakítottunk ki és ha az ellenfél kapusa nem véd ilyen ihletett formában, akkor összejött volna a győzelem. Az is pozitívum, hogy három hét kihagyás után a játékosok viszonylag normális állapotban tudták ezt a kilencven percet játszani, ami bizakodásra adhat okot. Igyekszünk rotálni a keretet, minél több friss játékosra lesz szükség szerdán a Vasas elleni kupameccsen, noha nem olyan bő a keret, hogy ezt bátran meg lehet tenni.

Simon Antal:
– Abban bíztam, hogy ponttal távozunk Egerből, mert az utóbbi időben eléggé negatív szériában voltunk. Növelte az esélyeinket, hogy a hazaiaktól kiállítás történt, amiből aztán fordulatos, változatos, jó mérkőzés kerekedett ki, amelyet meg is nyerhettünk volna, igaz, ez fordítva is történhetett volna. Nagyon nehéz sorozatban vagyunk, szerdán ugyanis az NB I-es Mezőkövesdet fogadjuk a kupában, majd vasárnap megyünk az Egerhez hasonlóan ugyancsak az élmezőnyhöz tartozó Jászberényhez. Bízom abban, hogy a sérültek felépülése és a hiányzók visszatérése után masszívabbak leszünk.

FC Hatvan - DVTK II. 2-3 (1-1)
Gólszerzők:
Purzsa (9.), Czibolya (50.) illetve Omarashvili 2 (20., 92.), Farkas M. (87. 11-esből).

A játéknap eredményei, tebella itt...RG

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel