Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Koronavírus – Szabadtéri sporteseményeken is kötelező a maszk
2020-10-23 11:49:15
A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelenő csütörtök esti kormányrendelet szerint október 23-tól a szabadtéri rendezvényeken, így például a labdarúgó-mérkőzéseken is kötelező az orvosi maszk használata. A Kormány 464/2020. (X. 22.)-es rendelete alól kivételt képeznek a hatodik életévét be nem töltött kiskorú személyek, illetve a sportolók, az edzők, a mérkőzésvezető, a versenybíró és ezek segítői. A rendelet értelmében, aki sportrendezvényen nem visel maszkot azt a szervező köteles kizárni a sporteseményről. A maszk lehet orvosi, munkavédelmi illetve textil vagy más anyagból készült. Olyan módon kell viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje. A sportszervezetek ezúton kérik szurkolóikat, hogy ezek ismeretében látogassák a mérkőzéseket, ezzel járuljanak hozzá a saját és szurkolótársak egészségének védelméhez.

A rendeletet péntektől kell követniük a szurkolóknak és a rendező egyesületeknek. Szombaton a Groupama Arénában rendezik a magyar derbit a Ferencváros és az Újpest csapatainak részvételével. A találkozóra több, mint tízezer nézőt várnak.

Az FTC és a Groupama Aréna üzemeltetője, a Sportfive Kft. az alábbi intézkedéseket tervezi, ezekről hivatalos portálján (ftc.hu) adott tájékoztatást:
Kérjük, minden szurkolónk hozzon magával maszkot, amelyet már a stadionba érkezés előtt, útközben vegyen fel! A maszk viselése a rendezvény teljes időtartama alatt kötelező. A klub és a Sportfive Kft. 10 ezer maszkot vásárolt a mérkőzésre, ha valakinek nincs maszkja, annak egyszer használatos maszkot – a készlet erejéig - tudunk biztosítani. A stadion minden belépési pontján, valamint a belső terekben, összesen 57 ponton lesznek kihelyezve kézfertőtlenítő-adagolók, melyek virucid hatású kézmosó szert tartalmaznak. Azok a vendégek és dolgozók, akik zárt térbe érkeznek, testhőmérséklet ellenőrzésen esnek át. A stadion területén folyamatosan fertőtlenítik a kilincseket és a fogantyúkat is. Minden szurkolónkat arra kérjük, időben, minél korábban érkezzenek, hogy elkerüljék a zsúfoltságot a beléptetésnél. A belépésnél, a mosdóknál, és a büfék esetében a sorban állásnál 1,5 méter távolságot jelölünk ki, amit kérünk, mindenki szigorúan tartson be. A mosdók esetében korlátozzuk az egy időben a helyiségekben tartózkodók létszámát. Fokozottan felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a szombati derbin már zárt és nyílt térben egyaránt kötelező a maszk használata! Aki a szabadtéren is érvényes rendelkezést, a kötelező maszkhasználatot kérésre sem tartja be, azt az FTC biztonsági szolgálata köteles a stadion elhagyására felszólítani. A szabályok a vendégszurkolókra is érvényesek.RG

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel