Visszatér Szoboszlai


Szoboszlai Dominik állapota folyamatosan javul, amit a keddi orvosi vizsgálatok is megerősítettek. Jelenleg még egyéni munkával készül és három héten belül visszatérhet klubcsapatába és a válogatottba
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek


Hirek keresés:FórumHírlevél

Vízilabda – Nincs folytatás, törölték a szezont
2020-05-11 16:52:57
A Magyar Vízilabda Szövetség márciusi rendkívüli elnökségi ülésén határozott arról, hogy a versenyrendszerébe tartozó összes, 2020. március 13-án éjféltől határozatlan időre elhalasztott sportrendezvénye folytatásával kapcsolatban legközelebbi, 2020. május 11-ei ülésén hoz újabb döntést. Ennek megfelelően hétfőn összeült az elnökség, és a Liga javaslatát tiszteletben tartva úgy döntött, törli a komplett bajnoki idényt, eredményt nem hirdet. Amennyiben a lehetőségek engedik, a nyáron a Magyar Kupával indulna a következő szezon, amelynek részleteiről később születik döntés. Igaz ez a nemzetközi kupaindulók megnevezésével kapcsolatban is – itt a LEN leendő kiírásának tükrében születhet határozat. Mint az várható volt a Liga javaslata kiemelt jelentőséggel bírt. Korábban a férfiaknál két csapat kivételével mindenki úgy foglalt állást, hogy a bajnoki küzdelmet tekintsék lezártnak. A nőknél tíz részvevő közül négyen voksoltak a folytatás mellett, a többiek a befejezést pártolták.

Nyilvánvaló volt, hogy a jelenlegi helyzetben jó döntést nem lehet hozni. A 2019/2020-as bajnokságokat május 27-ig írták ki, vannak azonban játékosok, akiket május végéig köt megállapodás a klubjukhoz, de mindenkinek lejár a szerződése legkésőbb június végén. Megoldhatatlannak tartották a klubok szakmai vezetői, hogy úgy fejezzük be az ősszel megkezdett bajnokságot, hogy a szereplők jelentős köre megváltozik. Végeredményt lehetetlen hirdetni. A nőknél eleve látszott, hogy ez a döntés irreális, hiszen a Dunaújvárosnak elmaradt mérkőzései voltak, emiatt csak a 4. helyen állt, amikor a küzdelmek félbe szakadtak. A férfiaknál pontegyenlőség volt éppen az FTC és az OSC között, ezt a versenyt is méltatlan lett volna fehér asztal mellett eldönteni. A szavazásnál egyértelmű volt a döntés: ne hirdessünk bajnokot és kiesőt – ez volt korábban a Liga álláspontja.

Férfiaknál a ZF-Eger a középszakasz felsőházában a negyedik helyen állt a felfüggesztés pillanatában, azonos pontszámmal a Szolnokkal. A hölgyeknél Biros Péter edző együttese 15 fordulót követően az ötödik pozícióban volt.
RG

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel