Visszatér Szoboszlai


Szoboszlai Dominik állapota folyamatosan javul, amit a keddi orvosi vizsgálatok is megerősítettek. Jelenleg még egyéni munkával készül és három héten belül visszatérhet klubcsapatába és a válogatottba
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek


Hirek keresés:FórumHírlevél

Kézilabda – Egri legek a lefújt szezonból
2020-04-23 19:52:39
A Magyar Kézilabda Szövetség befejezettnek nyilvánította a koronavírus miatt március közepén felfüggesztett honi bajnokságokat. A döntés értelmében gyakorlatilag „semmissé tették” a 2019/2020-as idényt. Nem hirdettek győzteseket, nincsenek kiesők, sőt a feljutás lehetőségétől is megfosztottak több csapatot, annak ellenére, hogy a pontvadászatok jelentős része lezajlott. A nemzetközi kupaszerepléseket a 2018/2019-es helyezések alapján állapították meg. Mindezek tudatában érdekes statisztikai adatokkal örvendeztették meg a híveket az egyik jelentős sportportálon. A legek között több egri játékos is helyet kapott. Ez szívet melengető, és még inkább felértékeli az SBS-Eger kilencedik helyét. Az akciógólok számát tekintve két egri kiválóság is a top5-ben zárt. Füzi Dániel harmadik lett kilencven találattal, míg Rolandas Bernatonis az ötödik nyolcvanhat szerzett góllal. Ezt a versenyt a gyöngyösiek légiósa Mirko Herceg nyerte, megelőzve a Ferencváros válogatott átlövőjét Nagy Bencét. A lista negyedik helyén a szegedi Mario Sostaric található.

A statisztikából az is kiderült, hogy az egész mezőnyben az SBS-Eger játékoskerete volt a „legvékonyabb”. Tóth Edmond vezetőedző többször is panaszkodott a rövid kispadra. Sérülések, betegségek hátráltatták a munkát. Tizennyolc kézilabdázó képviselte az egri színeket, ezzel szemben a sereghajtó Vác huszonnyolc játékost küldött harcba a „meg nem történt” 2019/2020-as szezon során.

Viszonylag sportszerű volt csapatunk. A kétperces kiállítások száma alapján kis híján dobogós lett együttesünk. A Veszprém toronymagasan végzett az élen 82 perc emberhátránnyal. Második a Balatonfüred (126 perc), harmadik a Mezőkövesd lett (140 perc), a negyedik helyezett SBS-Egert 146 perc kiállítással sújtották a játékvezetők. Ebben a tekintetben a Tatabánya és a Komló védekezése volt a legkeményebb egyaránt 178 perccel.

Egri vonatkozású az egy mérkőzésen született legtöbb gól rangsor. A Telekom Veszprém elleni idegenbeli összecsapáson összesen 81 találat született. Örömteli, hogy a mieink harmincszor is betaláltak a világ egyik legjobb csapatának otthonában. Dicsértük is ezért akkor fiainkat, nem tulajdonítottunk annak nagy jelentőséget, hogy félszázat kaptunk.
RG
Fotó: Lénárt Márton - honlap itt...

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel