Olimpia 2032: Brisbane

Tokióban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Brisbane-nek ítélte a 2032-es nyári játékok rendezési jogát. Ígérhetem felejthetetlen élményben lesz részük Brisbane-ben" - mondta Coates, a NOB egyik alelnöke.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek


Hirek keresés:FórumHírlevél

Hegyifutás - Flavin7 Bükk Kapu trail - 4 táv, 4 korosztály
2018-08-07 14:28:02
Az Egri Triatlon Klub 27. alkalommal szervezi meg hagyományos nyári sportprogramját, amely 6. éve a Flavin7-Bükk Kapu trail nevet viseli. A keddi sajtótájékoztatón a Flavin7 cégcsoport nevében Tomesz András és Pintér Zsolt, az ETK nevében Pelbárt Zoltán főszervező adott tájékoztatást. A helyszín ezúttal is a Felsőtárkányi Tó és környéke, jelentős változás történt viszont a programban. Hiába melegedett fel a tó vize, az úszást is magába foglaló A tereptriatlon ezúttal nem része az eseménynek. Kizárólag a hegyifutás szerepel a programban. Az országos hegyifutó kupasorozat 9. futamaként 24 kilométeres távon versenyeznek az ország legjobb szakági atlétái. A Flavin7 Bükk Kapu Trail távja 24 kilométer 675 méter. Minimálisan 250 méter a szintkülönbség. Pelbárt Zoltán "okos futásnak" nevezte el a távot. Az első laza 6 kilométerrel az z Eged oldalában 532 méter magasságban járnak a futók, majd a Csomós tanyától külön versenyszámban (2,3 km) a St. Andrea Pincészet különdíjaiért a szőlők között halad majd a mezőny. A Bikk bérc érintésével 2 kilométeres meredeken lejtő szakasz okozhat nehézséget a fáradt izmoknak. A versenyzők a Barát rét felől érkeznek a tóparti célba. A főszervező szerint kb 2 óra 15 perces idő várható, de ez az időjárástól is függ.
A komoly felkészülést igénylő fő táv mellett a 10 kilométeres Heol futás, és a 6 kilométeres Prana Kilátó futás is a rendezvény része.


Egészséges életmód és sportolás. A szombati program fővédnöke Dr. Juhász Attila Simon, Felsőtárkány polgármestere.
Az esemény mottója: Hozzuk közelebb a természetet minden korosztályhoz.
A főtámogató Flavin7 cégcsoport is hasonlóan gondolkozik. Tomesz András elmondása szerint a Flavin7 20 éve foglalkozik táplálék kiegészítők kutatásával, fejlesztésével. 500 fajta étrend kiegészítőt kínálnak. A legfontosabb cél a betegségek megelőzése. Minden korosztályban, ahogy a futóverseny szervezői is megfogalmazták. Kutatások megállapították, hogy a betegségek kialakulásában az életmód és étrend a döntő tényező. Sportolással tehetünk ellene.

A versenykiírás szerint mindkét nemben 4-4 korosztályban hirdetnek győztest. A 20 év alattiak, a 20-40 év közöttiek, a 40-50 éves szeniorok és az 50 év feletti veteránok küzdenek egymással.

A legkisebbek, az óvodások számáraz idén is megszervezik a Manófutást, amely 400 méteres távú és 1 kör a tó körül.

A verseny 10 órakor startol az eredményhirdetést 13 és 14 óra között tartják.

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel