Olimpia 2032: Brisbane

Tokióban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Brisbane-nek ítélte a 2032-es nyári játékok rendezési jogát. Ígérhetem felejthetetlen élményben lesz részük Brisbane-ben" - mondta Coates, a NOB egyik alelnöke.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek


Hirek keresés:FórumHírlevél

Terepriatlon - Profi szervezés a vártnál kevesebb résztvevő
2017-08-26 12:35:40
Az Egri Triatlon Klub tagjai valamint egy közel 20 fős önkéntes ebben az évben már a 26. tereptriatlon versenyét rendezte meg. Gyönyörű természeti környezetben a felsőtárkányi Szikla-forrás tónál a FLAVIN7 Bükk-Kapu terepshow alkalmával délelőtt a terepfutáslé, délután a tereptriatlonosoké volt a főszerep. A hét kilométeres futást létszámban erős mezőny alkotta, míg a 21 kilométeressel csak húszan próbálkoztak a kemény pályával. Ez utóbbi távon a miskolci Németh Csaba igazolta a hírnevét. A Manófutók már a második legnépesebb kategóriát alkották a maguk 42 indulójával. A triatlonozók esetében másképp alakult a helyzet a Szikla-forrás-tóban és környékén ideális körülmények között lebonyolított megméretésen a vártnál kevesebben indultak.

TEREPSHOW. A verseny tapasztalatairól Pelbárt Zoltán főszervezőt kérdeztük: - A hosszú évek rendezési és versenyzési tapasztalatai alapján minden évben továbbcsiszoljuk a versenyünket, igyekszünk minden téren kielégíteni a hozzánk érkező amatőr és profi szinten versenyzők elvárásait - lezdte értékelését Pelbárt Zoltán. - Ezt az utat próbáljuk az előkészítő munka során is bejárni. A szervezési időszakban – lehetőségeink alapján - több hazai sportos fórumon, médián keresztül próbáltunk minél több versenyzőt elérni, „megszólítani”. Az idén a már hagyományos angol nyelvű invitáló mellé szlovák nyelvre is lefordítottuk a versenyismertető anyagunkat és küldtük el közel 20 határainkon túli sportegyesület részére. Az elmúlt évekbeli 3-6 külföldi induló után idén csak egy versenyző érkezett, ő is „csak” a futóversenyen indult el. A tereptriatlon versenyre lényegesen több helyről érkeztek, mint eddig, de ez nem befolyásolta az indulók létszámát, mert az eddigi állandó résztvevők most egy külföldi versenyt választottak. A várt létszámnak csak mintegy harmada jött el versenyezni.
- Az előkészítés és szervezés területén minden rendben volt?
- A pályákat a vezető versenybíróval egyeztetve jelöltük, annak teljesítésében semmilyen kifogást nem tettek a versenyzők. Az előnevezés, helyszíni regisztráció, a versenyek indítása, az eredményhirdetés a kiírásnak megfelelően időben megtörténtek. A kerékpáros pályán egy női versenyző bukott, akit a verseny helyszínén tartózkodó mentő személyzete elszállított az egri kórházba. A versenyzők az előírásoknak megfelelő, sőt bőségesebb ajándékokat kaptak, az eredményhirdetés végén még tombolán is lehetett akár 2 fős 2 napra szóló szálláslehetőséget is nyerni az egri Szépasszonyvölgybe. A népszerűsítő triatlon versenyre 24 versenyző jelentkezett. Nézőként mintegy 120 -an voltak jelen. A tapasztalatok és a magyarországi tendencia a tereptriatlon sportág elsorvadását, elsorvasztását vetítik előre. A jelenlegi szövetségi elvárások/pályázati feltételek alapján 2018-ban nem tudnak Országos Bajnokságot rendezni ebben a sportágban. Természetesen mi (az Egri Triatlon Klub sportolói, rendezői csapata) nem szeretnénk "temetni" kedvenc sportágunkat, de a sportág szekerének a rúdja nem igazán jó irányba mutat.
Milyen változtatások várhatók jövőre?
- Jó kérdés. Erről csak a magam nevében tudok válaszolni/írni. Nem igazán tudom..., gondolkodnom kell ezen többet mert nincs több időm a sportot szervezni, néha már magam is sokallom. Ha nem lennének a pozitív visszacsatolások, az összekovácsolódott csapat mellettem már biztosan másba injektálnám a maradék energiámat.
- A szervezői csapat mellett széles körű a verseny támogatottsága.
- A rendezők és a versenyzők nevében is köszönjük a támogatásokat. Sokan segítettek önzetlenül a versenyeink jobbá, emlékezetesebbé tételében: A Flavin7, Answerbau Kft, Vitaminpartner, Garamond Kft, Agria Informatika Kft, Eger Team Kft,Juhász Pincészet, Szebusz, Kazy-Ker, Szuperinfó, HEOL, Agriasport, Demeter Pincészet, Agria-Frutta Kft, Villa Völgy Apartman,Dudás Pincészet, Székfű Patika, Z art és nem utolsó sorban az egri és a felsőtárkányi önkormányzat, Martonné Adler Ildikó alpolgármester asszony, dr. Juhász Attila Simon polgármester úr. Nélkülük nem jöhetett volna létre a sikeres esemény. Közülük többen már 5 -10 éve támogatója a Bükk Kapu Tereptriatlon és Trail versenyeknek.


TEREPFUTÁS
7 km, a Heol.hu különdíjasa legjobb Heves megyei indulóként: Bárány Tamás (ESP) és Csiszár Vivien (Gyöngyösi AK)
Legjobb felsőtárkányiak: Simon Ágnes (ESP) és Blézer Barna
Legjobb hegyi sprintelők: Csiszár Vivien és Szőllősi András (Zenit SE)
21 km, abszolút legjobbak: Balázs Krisztina Eszter (Bp.) és Németh Csaba (Miskolc)
Legjobb felsőtárkányi: Barczi Péter
Legjobb hegyi sprintelők: Szacsva Nikolett (Eger) és Németh Csaba

TEREPTRIATLON

Abszolút legjobbak: Sipiczki Csaba Péter és Kovácsné Biczó Judit (Vinibike)
Leggyorsabb úszók: dr. Szala Nóra és Kovácshegyi Bence
Leggyorsabb kerékpárosok: Sipiczki Csaba Péter és Kovácsné Biczó Judit
Leggyorsabb futók: Sipiczki Csaba Péter és dr. Szala Nóra
Abszolút legjobb felsőtárkányi versenyző: Rab Imre
Önzetlen segítségnyújtásért a szervezők Fair Play-díját vehette át Szelley Gábor (Fergetek Triatlon SE), Czakó Balázs és Kovács Attila

Agria Press
FOTÓ: Márkus Attila, Bánfi Sándor

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel