Olimpia 2032: Brisbane

Tokióban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Brisbane-nek ítélte a 2032-es nyári játékok rendezési jogát. Ígérhetem felejthetetlen élményben lesz részük Brisbane-ben" - mondta Coates, a NOB egyik alelnöke.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek


Hirek keresés:FórumHírlevél

Triatlon - Bükk-Kapu Terepshow: hagyományok és újdonságok
2017-08-10 06:32:45
Gyönyörű természeti környezetben augusztus 12-én szombaton a felsőtárkányi Szikla-forrás tónál rendezik meg a FLAVIN7 Bükk-Kapu terepshow-t. Az Egri Triatlon Klub szervezésében délelőtt a terepfutáslé, délután a tereptriatloné lesz a főszerep. Az egri Flavináriumban tartott sajtótájékoztatón Pelbárt Zoltán főszervező elmondta, hogy mintegy 200 résztvevőre számítanak. Küldtek meghívót a felvidéki és erdélyi sporttársaknak is, így 5-6 fő külföldi is nevezhet. A verseny már 26 éve megszakítás nélkül kínál programot a sportág művelőinek. Az ostorosi helyszínről hét éve költöztek Felsőtárkányba, ahol befogadták az eseményt optimális helyszínt kínálva az úszásnak, a terep kerékpározásnak és terepfutásnak. A FLAVIN7 az alapfilozófiájának megfelelően ötödik alkalommal névadó szponzorként támogatja az eseményt az egészséges életmód és egészséges táplálkozás és testmozgást népszerűsítve. A verseny fővédnöke dr. Juhász Attila Simon Felsőtárkány polgármestere és Martonné Adler Ildikó Eger alpolgármestere. A terepfutásban 7, illetve a félmaratoni 21 kilométeren lehet teljesíteni a távot. A szombat délután startoló triatlonban 500 méter úszás, 15 kilométer kerékpározás és 7 kilométer terepfutás az előírt penzum. Óvodás korúak számára meghirdették a tó körüli 400 méteres (1 kör) Manófutás versenyt.
Veres Imre, a Szervező Bizottság elnöke a pályák kijelölésével kapcsolatban elmondta, hogy egyeztettek a Bükki Nemzeti Park szakembereivel. Nehéz pályákat jelöltek ki, amelyek a terepadottságok és a szintkülönbség miatt komoly kihívást jelenthetnek a sportolóknak. A természetvédelmi szempontok elsődlegesek voltak az útvonalaknál. Védett madarak költőhelyeit nem zavarják majd a futók és bicajosok. A tó vízhőmérséklete (24-25 fokos) is kedvezően alakult az elmúlt hetek időjárásának köszönhetően.

Dr. Juhász Attila Simon, Felsőtárkány polgármestere a település 5-6 kiemelt rendezvényei közé sorolta a hétvégi terepshow-t. Az önkormányzat számára a turisztikai bevételek nagyon fontosak. a tóparton az infrastrukturális beruházások jól szolgálják ki a sportrendezvényeket. - A jól bejáratott versenyt örömmel támogatjuk, külön díjazzuk a legjobb tárkányi résztvevőket - mondta a település polgármestere..

Pelbárt Zoltán vezette rendezői csapatban 35 fő segíti a sikeres lebonyolítást. Az előzetes nevezések alapján hegyi futásban 21 kilométeren áll rajthoz Németh Csaba ultramaratoni futó. A tavalyi győztes Mester Bálint is megküzd triatlonban a címvédésért.
A kísérő családtagokra, gyerekekre is gondoltak a szervezők, számukra egy nyílt,, népszerűsítő rövid távú triatlon versenyt is kínálnak. A táv: 70 méter úszás, 3,5 kilométer kerékpározás, 1 kilométer terepfutás.

A terepfutás 10 órától kezdődik, a tereptriatlon 16.15 órától rajtol. A Manófutás időpontja 12 óra.

Agria Press - Bajzát R.

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel