Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Ünnepség - Cseh László díszpolgár, sportos kitüntetések
2016-10-24 08:45:30
Az 1956-os forradalom üzenetét Egerben a Gárdonyi Géza Színházban megtartott ünnepségen egy '56-os, Nyerges Andor idézte. 1956-ról szólni nagy felelőség, nem mondhatunk olcsó közhelyeket – fogalmazott Nyerges Andor. – Egyre kevesebben vagyunk azok, aki szem- és fültanúi voltunk a történteknek. Így hát felelősséggel tartozunk azért, hogy emlékezzünk, s emlékeztessünk. Hatvan évvel ezelőtt a magyar nép kimondta azt, hogy elég volt, s fellázadt a hazug diktatúra és ideák ellen. E kis nemzet fegyvert ragadott, s győzött a forradalom és a szabadságharc. Ez egy gyönyörű nap volt, amelyet sosem feledek. A leigázott Magyarország többet tett a szabadságért, mint bármelyik másik ország. Október 23. megváltoztatta a világot. Összetartás, hit, és példamutatás. Ez '56 üzenete! - mondta Nyerges. – 1956 hősei megmutatták nekünk, milyen az összetartozás hite. Nem az a győztes, aki mások felett győz, hanem az, aki a sors felett diadalmaskodik – fogalmazott Habis László polgármester. – Hiszem, közösen képesek vagyunk arra, hogy a fiataloknak hitelesen mutassuk be a történelem e korszakát azért, hogy azt minden korosztály megismerhesse.


Az ünnepi beszédet követően a vendégek megtekinthették Kiss József „Az angyalok nem sírnak” című emlékező drámáját, a Gárdonyi Géza Színház művészeinek – Fehér István, Nagy Adrienn, Babócsai Réka, Csathó Norbert, Kardos József és Kovács Dániel – előadásában. A városi ünnepséget koszorúzás követte a Hatvani kapu téri '56-os emlékműnél, amelyet Réti Árpád színművész verses előadása ékesített.

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése díszpolgári címet adományozott Cseh László úszó a nemzeti ünnepen. A sport területén végzett kiemelkedő tevékenységéért Pro Agria szakmai díjban részesült Varga György az Egri Kék Oroszlánok Kosársuli alapítója, az Egri Városi Sportiskola kosárlabda szakosztály vezetőedzője.
Eger kiváló sportolója kitüntetést kapott az Egri Honvéd Sportegyesület Íjász szakosztályának sportolója, Prokaj Kiara Felícia világcsúcstartó íjász.
A kiváló egri diák kitüntetést az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium tanulója, Urbán Ákos kapta.
Az Eger város jó tanulója, jó sportolója elismerő címet pedig a Neumann János Középiskola és Gimnázium tanulója, Sós Klaudia úszó és az Egri Balassi Bálint Általános Iskola Tinódi Sebestyén Tagiskola tanulója, Borosi Henrik az Egri Városi Sportiskola birkózója vehette át.

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel