Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Vízilabda – Simán belefért egy gyengébb második játékrész is
2016-10-19 20:43:23
Győzelemmel folytatta szereplését a ZF-Eger férfi vízilabda csapata az OB I-ben. A 4. forduló szerda esti mérkőzésén a Dabrowski-legénység 11-7-re verte a Racionet Honvéd együttesét. A vendégek jó ajánlólevéllel, egyiptomi tornagyőzelemmel a hátuk mögött érkeztek Egerbe. A rangadó jelző helyénvaló volt, hiszen két veretlen gárda csatázott a Bitskey Uszodában. Kezdeményezőbb volt az Eger, amely rögtön három góllal nyitott. A nyáron igazolt Decker Attila, Angyal akciógólja, Hosnyánszky emberelőny találata, majd Erdélyi ötméterese után is kénytelen volt maga mögé nyúlnia. Túl a negyed felén a Honvéd régi-új játékosa Szivós Márton büntetőt értékesített, egy perc múlva pedig Gyárfás lőtt gólt, így visszajött egyre a vendégcsapat. Éppen a soros ellenféltől igazolt Kovács Gergő szabaddobása talált utat a fővárosiak kapujába, azonban erre még a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely is tudott válaszolni, így 4-3-ra vezetett az Eger az első szünetben. A második felvonásban folytatódott az egri dominancia. Erdélyi, Decker Ádám és Kovács Gergő is eredményesnek bizonyult. 7-3-nál Szivós hozta közelebb Vad Lajos csapatát, ám erre előbb Hosnyánszky, majd Vapenszki felelt. Félidőben megnyugtató 9-4-es előnyt birtokolt a ZF-Eger. Fordulás után gödörbe került a házigazda. A kihagyott helyzeteket, elpuskázott ötméterest gólokkal büntette a Honvéd, amely így 9-6-ra zárkózott. Szerencsére Hosnyánszky Norbert a támadóidő és a harmadik felvonás lejárta előtt gólt szerzett, ezzel pedig négygólos egri vezetésről indult a befejező szakasz. A végjáték mentes volt az izgalmaktól. A Honvéd csökkentette a különbséget Szivós Marci jóvoltából, ám a végeredményt – utolsó szó jogán - Angyal Dániel állította be. Az első két felvonás gólerős játékát követően visszaesett a ZF-Eger, de győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben. Szombaton Miskolcon vendégszerepelnek a sárga-kékek.


Férfi OB I., B-csoport, 4. forduló
ZF-Eger – Racionet Honvéd 11-7 (4-3, 5-1, 1-2, 1-1)

Bitskey Uszoda 500 néző. Játékvezetők: Székely Balázs, Bene Péter
ZF-Eger: Mitrovics – Lőrincz, ANGYAL 2, Bedő, HOSNYÁNSZKY 3, Kovács G. 2, ERDÉLYI 2. Cserék: Decker Á. 1, Csucskovics, Vapenszki 1, Hárai. Edző: Dabrowski Norbert
Honvéd: Decker A. – Kiss G. 1, Gyárfás 2, Fejős, FAZEKAS 1, SZIVÓS 3, Simon A. Cserék: Kiss B., Simon R., Steinmetz B., Irmes, Arai. Edző: Vad Lajos
Emberelőny/gól: 4/3 illetve 5/2
Kettős emberelőny/gól: 0 illetve 1/1
Ötméteresek: 3/2 illetve 2/2
Kipontozódott: Steinmetz B.

Nyilatkozatok:

Dabrowski Norbert:

– Harcos meccsen hullámzó volt a játékunk. Elégedett vagyok az eredménnyel. Nyertünk négy góllal, a győzelmünk egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Vad Lajos:
– BL-csapat vendégeként ennyire voltunk képesek.


További eredmények a B-csoportból:

EBP Tatabánya - Kaposvári VK 8-6
FTC PQS Waterpolo - BVSC-Zugló 11-6
UVSE – PannErgy Miskolci VLCRG
Fotó: Lénárt Márton - honlap itt...


Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel