Olimpia 2032: Brisbane

Tokióban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Brisbane-nek ítélte a 2032-es nyári játékok rendezési jogát. Ígérhetem felejthetetlen élményben lesz részük Brisbane-ben" - mondta Coates, a NOB egyik alelnöke.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek


Hirek keresés:FórumHírlevél

Tereptriatlon - Tóparti kalandozás a Bükk-kapujában
2016-08-10 12:53:24
Az Egri Triatlon Klub hatodik alkalommal rendezi meg Felsőtárkányban a Flavin7 Bükk Kapu tereptriatlon országos bajnokságot,és terepfutó versenyt. A 25 éves múltra visszatekintő esemény a legrégebbinek számít az országban. Pelbárt Zoltán főszervező szerint tereptriatlonban a világon is egyedülálló, Guiness rekord a negyedszázada folyamatosan megszervezett sportrendezvény. A Sziklaforrás-tóban megrendezett úszás során 500 méteres távot kell teljesíteni, majd 15 km terep kerékpározás és 7 kilométeres terepfutás után hirdetnek végeredményt. Több kategóriában, valamint egyéniben és váltóban eldől majd az országos bajnoki cím sorsa. Várhatóan 170-200 fő vállalkozik a távok teljesítésére. A szomszédos országokból is érkeznek triatlonisták. A festői környezetben a viadal nehézségét és egyediségét a 350-550 méteres szintkülönbség adja, amely komoly kihívás népszerű a sportág művelői számára. A pálya vonalvezetése nem változik, a szokásos útvonalon kell teljesíteni a távokat. A terepfutás 7 kilométeren és félmaraton jelölték ki.
bükki tereptriatlon névadó támogatója a Flavin7, melynek képviselője Tomesz András az esemény Flavináriu7mban megtartott sajtótájékoztatóján elmondta a cégük elkötelezett támogatója az egészséges életmódnak és és a fizikai aktivitásnak. Az 500 féle termékválasztékból kiemelte a sportolók részére kifejlesztett készítményüket.
Dr. Juhász Attila Simon, Felsőtárkány polgármesterekén, a verseny fővédnökeként elmondta, hogy hatodik alkalommal is szívesen látják a településen a sportolókat. - Büszkék vagyunk arra, hogy a fejlődő a sportturizmus is hozzájárul a település költségvetési bevételeihez és jó hírünket viszik az országban. A szálláshelyek megtelnek a verseny alkalmával. Tudatosan fejlesztjük a tó környezetét, továbbá ezer fős parkolót alakítunk ki az Egeres-völgyben.

Veres Imre a Szervező Bizottság elnökeként: a kiváló versenyhelyszín jól vizsgázott a tájfutó országos diákolimpiai alkalmával. A szép környezet Akár komolyabb nemzetközi triatlon viadalnak is otthont adhatna, ha nagyobb lenne a tó.Tereptriatlon pálya:

- Úszás: 500 méter a Szikla-forrás tó várható vízhőmérséklete 24°C
- Kerékpározás: 15 kilométer közepes minőségű erdei utakon, ösvényeken, 550 m szintkülönbség
- Futás: 7 kilométer közepes minőségű erdei utakon, ösvényeken, 350 m szintkülönbség


Bükk-Kapu trail, terepfutás:

Ifjúsági - 7 kilométer
Felnőtt és senior: 7 km és 21 km
Bükki felhajtás: 1900 m - 300 méter szintkülönbség

Manófutás (Óvodás korúak részére) : 1 kör (400 méter)
Információ: www.nejanet.hu/egritk
Jelentkezés: egritriatlonklub@gmail.com

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel