Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Vízilabda – Tóth Kálmán segíti Horkai munkáját a válogatottnál
2014-03-12 12:34:03
A juniorválogatott másodedzőjeként (is) tevékenykedik a jövőben a jövőben Tóth Kálmán. Az egri utánpótlás nevelésben nagyszerű eredményeket elérő szakembert Horkai György szövetségi edző kérte fel a feladat ellátására. Korábban Varga Zsolt volt Horkai közvetlen segítője, ám Sydney olimpiai bajnoka néhány hete úgy döntött, hogy a jövőben csak a Ferencvárosnál szeretné a szakmai munkáját folytatni. Tóth Kálmán régóta jól dolgozik Egerben, így került képbe. Sokfelé "puhatolóztam", sok ember véleményét megkérdeztem, majd Kálmánnal is beszéltünk és gyorsan megállapodtunk – nyilatkozta Horkai az egri szakember kinevezéséről. Tóth továbbra is marad az Egri Vízilabda Klub utánpótlás-szakágvezetője, kedden este viszont a Margitszigeten megkezdte a közös munkát a 95-ösök válogatott keretével.

Kálmán sok éve dolgozik sikeresen az egri utánpótlásban. Idén hetedik alkalommal vezette a csapatot a Komjádi-kupa döntőjébe. 2004-től 2013-ig Gerendás Györggyel közösen irányította a ZF-Eger felnőtt férfi együttesét is. A Magyar Szövetség honlapjának a következőképpen nyilatkozott kinevezéséről:
- Diplomatikusan hangzik, de tényleg szívből jön, amit mondok: nagy öröm és megtiszteltetés, hogy a válogatott mellé kerülhettem. Nagy kihívás, minden edző álma egy ilyen feladat. Külön öröm, hogy a kapitány vidéki edzőként választott ki. Mindig is tiszteltem a Horkai-féle vonalat, iskolát, örülök, hogy rám gondolt" - mondta Tóth Kálmán, aki folytatja az egri munkáját is, miután a klub beleegyezett a Horkai Györggyel folytatott egyeztetés során új feladatkörének ellátásába. Azt hiszem, kevesen ismerik nálam jobban a 95-ös, 96-os, 97-es korosztályt. Még serdülőként kezdtem el foglalkozni a 95-ösökkel itt Egerben, ahol nagyon jó kis társaság jött össze. Rengeteg közös csatánk volt a mostani bő válogatott keret tagjaival, akiket természetesen ellenfélként megismerhettem. Végigkövettem a pályafutásukat, akár az egriekéről, akár a többiekéről van szó. Nemes feladat lesz velük közösen dolgozni.


RG

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel