Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Kosárlabda - Hamar kipukkadt a TEVA-lufi
2007-04-25 22:32:04
136-99 arányban nyert a TEVA Debrecen ellen az Eszterházy Károly Főiskola-HÉSZ Gépszolg kosárlabdacsapata szerda este. A mieink a beharangozásnak megfelelően keményen megszenvedtek az egykori válogatott Szekeres Ferenc miatt, aki négy hármassal nyitott, s 13-12-es vendég vezetésnél Cseh Kálmán időt is kért, hogy megszakítsa a magas, rutinos játékos szériáját. Ez sikerült, a langaléta hajdúsági játékos edző már nem nagyon villogott a meccsen - elfáradt hamar, s egy sajnálatos sérülés miatt (taps kíséretében) idő előtt le is bicegett a parkettről. Az időkérés után Bíró Balázs vezérletével (csaknem 20 pontig jutott az első negyedben) megtörtük a riválist, s közben feljavult Rusznák is, Sütő pedig észbontóan jól szedte a lepattanókat, s kiválóan gyűjtötte be az elveszett labdákat, így hirtelen elszakadtunk ellenfelünktől. 41-26-nál már a látogatók kértek szusszanásnyi gondolkodási időt. Hamar kipukkadt a kihívó tavalyi bajnok, hiszen az imént említett különbséget megfejelve az EKF-HÉSZ 62-33-ra is elhúzott a második negyed derekára. Nyugodtan vállalkozhattak a mieink, akik mind fizikailag, mind idegileg jól láthatóan jobban viselték a kemény, brusztos, ütközős derbit. Jól ment az egri szekér, pusztán a védekezés hagyott kívánnivalót maga után, s ezt szóvá is tette Cseh Kálmán tréner. Együttese összeszedte magát, s félelmetes rohamokkal teljesen szétzilálta a vendégek csapatát, előnyét pedig újabb tízessel fejelte meg. Félidőre 75-39-es állásnál vonultak a csapatok.

A második húsz percre már nem sok tét maradt, ennek megfelelően jöttek a hibák, s a kapkodás - jó lett volna kétszer 10 perc után lefújni a meccset. A hátralévő negyedeket is le kellett azonban játszani, s ebben a hangulatban, jöttek a hibák is garmadával. A pontgyártást ekkor egri részről már szinte teljesen magához ragadta Rusznák, aki 49-ig jutott, de Petrucsik Krisztián és Zsíros Gábor is beköszönt párszor. A túloldalon a csapat gerinceként már csak a marokkói-svéd egyetemista, El-Safadi maradt, a rivális játéka olyan volt, mintha csak folyamatosan egy meccsvideó visszajátszását néznénk. Az egriek elmentek 40 pontra is, majd lecsökkent az előny 35-re, s 32-re is, de a győzelem az első negyed után egyáltalán nem forgott veszélyben. Kivettük a TEVA kezéből a két nagy fegyvert: Zsíros nagyot védekezett El-Safadin, akit végül már hagyhattunk "gyártani", s Szekeresnél is hamar elfogyott a nagy lendület.

A fiúk a nagyarányú győzelem miatt jobbak összesítésben a TEVÁ-nál. Amennyiben a debreceni csapat a következő fordulóban kikap Nagykállón, biztosan másodikként jutunk a playoffba. Erről bővebben később olvashatnak az AgriaSport látogatói, egyéb örömhírekkel együtt...

Cseh Kálmán tréner portálunknak úgy értékelt: a kváló első félidei védekezésünknek és Bíró Balázs remek játékának köszönhetjük a megszerzett előnyt, amit már csak meg kellett tartani. Nagy öröm kimondani, hogy veretlenül zártuk a tavaszi szezont. Gratulálok a fiúknak, megérdemelten vertük ilyen arányban a bajnokot.

A tréner értékelése meghallgatható itt

A találkozóról számokban:
EKF-HÉSZ - TEVA Debrecen 136-99 (35-24, 40-15, 27-28, 34-32)
Egri pontszerzők:
RUSZNÁK 49/6, BÍRÓ 25/12, Petrucsik K. 23, Zsíros 18/6, Sütő 6, Kovács 6/6, Szatai 4, Balázs 3, Petrucsik G. 2, Vinczepap

(ZE-RO PRESS) Képek: Zagyi Tibor

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel