Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Autósport – Hétvégén irány a Mátra
2007-04-20 10:05:29
Benépesül hétvégén az ország legszebb hegyi versenypályája. Szombaton és vasárnap a 24-es főút Parádsasvár és Galyatető-elágazás közötti öt és fél kilométeres szakaszán közel 100 autó részvételével rendezik meg a KW Berg-kupa nemzetközi amatőr hegyi gyorsasági autóversenyt. Az Egri Rally Sportegyesület szervezésében Magyarország is bekapcsolódik egy évek óta sikeres versenysorozatba. A cseh, szlovák és lengyel autósok a KW Berg-kupában hónapról-hónapra más helyszíneken versengenek, most először a parádsasvári pályát veszi birtokba a mezőny, amelynek nagyobb része a határon túlról érkezik. A magyarok közül is lehetőséget kapnak azok a tehetséges fiatalok, akik nem szerepelnek az országos bajnoki küzdelmekben. Az eseményről a Liget Kaszinóban tartott sajtótájékoztatót az Egri Rallye SE.


Mezei Tamás, az Egri Rally SE elnöke, a verseny főszervezője: - Pontosan ezen a hétvégén leszünk négyévesek, 2003-ban kezdtünk el autóversenyeket rendezni. Ez a huszadik versenyünk. Csodálatos élményeink voltak Bélapátfalván, Mezőkövesden, Heves és Borsod megyében. Több mint 20 év után nekünk adatott meg, hogy tavaly augusztusban éjszakai ralit rendezzünk Borsodnádasdon. Ha annyi néző lesz, mint azon a nádasdi éjszakán, az a sasvári útszakaszra húszezer nézőt jelent. Fel vagyok készülve a nagy érdeklődésre. Tavaly nyáron ismerkedtünk meg a cseh, szlovák rendezői stábbal. Tárgyalások után lehetőséget kaptunk, hogy bekapcsolódhassunk a versenysorozatba. November óta sok problémát legyőzve sikerült. Köszönjük az engedélyező hatóságoknak, hivataloknak hivataloknak a bizalmat, hogy érdemesnek tartottak bennünk Igyekszünk megfelelni az elvárásoknak és korrekt módon bebizonyítjuk mire vagyunk képesek. Külön köszönet illeti a Közútkezelőt az utak kátyúzásáért. Sajnálatos a magyar résztvevők kis létszáma. Fájdalmas részünkről, hogy az MNASZ nem regisztrálta a versenyünket. Érthetetlen a hozzáállásuk. Döntésükkel a magyar versenyzőket és a versenybírókat sújtották, akik nem regisztrált eseményen nem vehetnek részt. Az élmezőny kaphatott volna egy tesztelési lehetőséget, sajnálatos, hogy ez nem jöhetett létre. Az MNASZ bírói nélkül is megoldjuk a viadalt, kiváló időmérő csapat érkezik Szlovákiából, hat tolmács segít majd a kommunikációban.

Fekete Lajos versenyigazgató szerint, minden készen áll a rajtra. A rendezői stáb már a korábbi 19 versenyen megfelelőn összecsiszolódott és felkészülten várja a viadalt. Látványos sok autótipust felonultató mezőny verseng ebben a csodálatos környezetben. A 30 éve ismert útvonalon először kapnak lehetőséget az amatőrök arra, hogy rajthoz állhassanak, bemutassák tehetségüket. Reméljük a nézők fegyelmezetten tekintik meg a futamokat, nem történik nézői baleset.

Leffler Csaba sportszakmai vezető: - Olyan állomáson vagyunk, amely remélhetőleg hosszú távú lesz. . Az egri Rally SE életében egy 10 éve periódus kezdete. Az első lépcsőfok, sok akadályt legyőzve. Komoly ellenállásba ütköztünk, sokan akadályoztak bennünket. De ennek ellenére ott tartunk, hogy holnap gépátvétel lesz az első magyarországi amatőr nemzetközi gyorsasági versenyen.. Elmúlt évben ebben a nemzetközi kupasorozatban szerepeltem. A sportszakmai vezetés mellett versenyzőként is indulok Renault Méganeval.. Parádasasvár már több mint 3 évtizede ismert az autósportban. A sokszoros bajnok olasz Mautro Nesti. Európa leszebb, legjobb pályájának minősítette a mátrait. A hétvégén is jó versenyzőket, jó autókat láthat a közönség. .
Az Egri Rally SE lehetőséget ad a fiatal tehetségeknek.

A sajtótájékoztatón a 79 éves Madaras Sándor a versenyek kezdetére emlékezett. Kiemelte Balogh Tibor hajdani Volán-igazgató és Kiss Dezső államtitkár szerepét.

Holló Henrik Parádsasvár polgármestere, azt kérte a szervezőktől, résztvevőktől, hogy a községbe ki-be járást biztosítsák. Mátra és Parádsasvár belterülete is természetvédelmi terület. Szemétgyüjtés, tűzgyújtási tilalom is van. A polgármester reményét fejezte ki, hogy az új csapat leteszi a névjegyét és balesetmentes, izgalmas versenyt rendeznek Parádsasváron.

Szombaton és vasárnap 6.30-kor zárják le a pályát. Az első edzésfutam 7.30-kor, második 9.30-kor startol. Az első versenyfutamra mindkét napon 12 órától kerül sor, a II.-at 14-órától indítják. A eredményhirdetés 18 órától esedékes.
A belépőjegyek ára 800 forint.


Agria Press – Bajzát R.
FOTÓ: Lénárt Márton

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel