Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Röplabda - Kiejtik az Egert?
2007-04-19 20:19:01
Hajrájához érkezett az NB I-es női röplabdázók ligabajnoksága. A pontvadászatban érdekelt Szabóker Agria RC Eger együttesének négy találkozó áll rendelkezésére ahhoz, hogy kiharcolja a bennmaradást. A szombat délutáni Debrecen elleni mérkőzéssel valóságos sakkjátszma veszi kezdetét. A 13-16. helyért zajló rájátszásban négy együttes játszik egymással oda-visszavágós rendszerben. A küzdelem végén a két legrosszabb pozícióban lévő gárda búcsúzik az első osztálytól. Az egri lányok helyzete sajnos több, mint keserves, ugyanis jelenleg 2 pont a hátrányuk a még bennmaradást érő 14. helyezettől. Bóta Enikő egri edző bízik abban, hogy tiszta körülmények között alakul ki a végső sorrend.

Lehetséges, hogy az is kevésnek bizonyul majd, ha a Szabóker Agria RC Eger valamennyi hátralévő találkozóját megnyeri. Lányaink a szombati derbivel együtt 4 meccset játszanak még, ami azt jelenti, hogy 8 pontot szerezhetnek maximálisan Dancsék. Igen ám, de arra is számítani lehet, hogy a MÁV Előre és az Angyalföld összejátszik az Eger kárára. Legalábbis ez nagyon benne van a pakliban. A mieink erre gyanakszanak. Gyanújukat véleményük szerint megalapozták a legutóbbi Székesfehérvári találkozó (angyalföldi !) játékvezetői, akik döntő szituációkban nyúltak bele a mérkőzés alakulásába. Ezek után az is elképzelhető, hogy az egymás közötti meccseket is úgy alakítják, hogy abból ne az egriek kerüljenek ki a legjobban. Így pedig az is kevés lehet, ha minden fellépés után győztesen hagyják el a pályát Bóta Enikő tanítványai.
Ismételjük: mindez nem az AgriaSport kitalációja.
Más kérdés, hogy együttesünk idei formáját figyelembe véve erős túlzás lenne azt állítani, hogy a hátralévő meccsek toronymagas favoritjai mi lennénk. Az egyik kieső egyébként már biztos, hogy a Debrecen lesz. A sereghajtó cíviseknek matematikai esélyük sincs arra, hogy megkapaszkodjanak a legjobbak között.
A szombati siker semmiképpen sem borítékolható előre. Komoly gondokkal küszködik az egriek trénere, ugyanis több játékosa sérüléssel bajlódik. A hajdúságiakat a csütörtöki állapotok szerint Dobi Edina, Csengeri Petra, Szilvási Orsi, Petrás Dalma nélkül kellene legyőzni.
Meglátjuk 16 órától a Körcsarnokban.

A bajnokság állása:
13. Máv Előre SC 35 pont
14. Angyalföldi DRC 33 pont
15. Szabóker-Agria RC 31 pont
16.Salescon-Eötvös DSE-DEAC 25 pont
(A vesztes csapat 1, míg a győztes 2 pontot kap)


(ZE-RO PRESS) Fotó: Zagyi Tibor.

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel