Bravúros zárás

Szuperdöntőbe jutott a magyar vízilabda válogatott, miután 13-10-re verte a házigazda horvátokat. Zalánki Gergő hétszer talált az ellenfél hálójába
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Labdarúgás - 1400 lux a stadionba - Helikopterrel állítják be az oszlopokat
2012-08-07 15:29:42
Sokan kifogásolták, hogy még egy kapavágást sem láttak a Szentmarjay Tibor Stadionban az október 15-ig határidős villanyvilágítás ügyében. Kedden a szakhatósági bejárás alkalmával meggyőződhettünk róla, készülnek a tervek, és már a kivitelezés részleteiről is információkat kaptunk. Az egri stadion fejlesztésével foglalkozó TEN-T Zrt. képviselőjeként Mikes György a négy darab oszlop beépítésével kapcsolatban elmondta a legcélszerűbb megoldás a helikopteres beállítás. Két darab 42 méteres, és 2 darab (lelátó felőli részen) 38 méteres több részből álló horganyzott kivitelű oszlop 1400 lux fényerővel világítja meg a pályát. A négyszer 40 fényvető az UEFA előírásoknak megfelelő környezetet biztosít.

A szerkezeti elemeket a salakos pályára szállítják ahol előszerelést végeznek. Az alapozásoknál cölöpös megoldást alkalmaznak. A helikopteres beállításhoz Mi-8-as teherszállító helikopter érkezik. A salakoson lesz a leszálló pálya. A beállítás egy napot vesz igénybe. Az egész beépítés, szerelés egy hét alatt kivitelezhető. Ezzel a megoldással a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozzák sportolóknak és a közelben lakóknak., A tervek szerint október 6-7-re megvalósulhat a beruházás.
Miért van feltételes mód? Mi hiányzik az induláshoz? A több mint 100 milliós beruházás célegyenesbe jutásához a tulajdonosi, önkormányzati hozzájárulás hiányzik. A költségeket az Egri FC Kft. állja, A Hadnagy út felőli részen új transzformátor állomás épül, amely a világítás áramforrását biztosítja.


Agria Press


Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel