Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Birkózás - Itthonról szurkolnak az egriek
2007-04-13 13:05:59
A Magyar Birkózószövetség csütörtöki elnökségi ülésén jóváhagyta a kedden kezdődő szófiai Európa-bajnokságra utazó csapat névsorát. A kontinensvetélkedés egri résztvevő nélkül lesz megrendezve. Világbajnoki ezüstérmesünknek Virág Lajosnak sokáig volt esélye arra, hogy Szófiába utazzon, ám a kvalifikációk során válogatottbeli riválisa Kiss Balázs rendre maga mögé utasította, így ő mehet a bolgár fővárosba. Komáromi Ede hasonló helyzetben volt, mint Virág. Talán annyi különbséggel, hogy a tavalyi magyar bajnok Egri Vasas sportoló térdsérülést szenvedett a télen, ez pedig alaposan rányomta bélyegét tavaszi teljesítményére. A 60 kilogrammos súlycsoport befutója végül az olimpiai aranyérmes Majoros István lett.


Lakatos András az Egri Vasas BBK edzője hangot adott csalódottságának. A szakember - aki egyébként tagja a döntést meghozó bizottságnak is - az AgriaSportnak elmondta, szerette volna, ha Majoros helyett Komáromi Ede képviselte volna nemzetünket 60 kilogrammban. Indoklásként elmondta, Majoros egyetlen válogató versenyen sem vett részt, míg a az egri birkózó néha sérülten is vállalta a megmérettetéseket. Virág Lajos sorsa borítékolható volt Lakatos szerint. Nagyon komoly vetélytársra lelt Lali Kiss Balázs személyében, ez azonban nem jelenti azt, hogy világbajnoki ezüstérmesünk eleve feladná a további rivalizálást.
Válogatottunk egyébként nem a legerősebb csapatával utazik Bulgáriába, hiszen két oszlopos, éremesélyes tagja nélkül vág neki a küzdelemsorozatnak. A nehézsúlyú Deák Bárdos Mihály felkészülését néhány hete még sérülés zavarta, nem is indult a szombathelyi Magyar Nagydíjon. A "nagy embert" mára vírusos betegség támadta meg, így nem léphet szőnyegre a bolgár fővárosban. A 66 kilós Európa-bajnok, Lőrincz Tamás a nagydíjon második lett, s kettőzött erővel készült Európa-bajnoki címének megvédésére. A fiatal reménység azonban kutyasétáltatás közben elesett, kézfejét törte, így az egriekkel együtt csak itthonról szoríthat majd társainak.

A kötöttfogású szófiai keret: - Oláh Tibor (55 kg), Majoros István (60 kg), Dreschler Attila (66 kg), Horváth András (74 kg), Fodor Zoltán (84 kg), Kiss Balázs (96 kg) és Branda Gyula (120 kg),- szakágvezető Struhács György.

(ZE-RO PRESS)

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel