Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Vízilabda - Eger - Szeged Élő 10-5
2007-04-10 18:52:49
A férfi vízilabda OB I. alapszakasz 15. fordulójában vidéki rangadót rendeznek a Bitskey-uszodában. A találkozóról negyedenkénti frissítéssel láthatnak tudósítást. A találkozó előtt a Vasas legyőzése után a szegediek Egerben is szeretnének meglepetést okozni. Az egriek a szentesi felvezető mérkőzés után a csehovi kirándulás előtt hazai pályán egyértelműen a két pont begyűjtését tűzték ki célul. Mindkét gárda a legjobb összeállításban állt fel a bemutatásra. Két válogatottságra pályázó fiatal kapus (Jászberényi Gábor, Baksa László) párharca külön csemegének ígérkezett. Kőkemény víziütközet várható, amelyben a jobb védekezés és az ehhez társuló eredményesebb helyzetkihasználás dönthet a pontok sorsáról.

Férfi OB I. alapszakasz 15. forduló
Brendon-Fenstherm-ZF-Eger - Szeged Beton VE

10-5 (4-1, 2-0, 2-1, 2-3)
Eger, Bitskey-uszoda, 700 néző. V.: Kiszelly, Székely B.

EGER: Jászberényi - Baco, Marcz 3, Decker Á. 1, Kis G. 2, Kiss Cs. 2., Hegedűs. Cs.: Matajsz, Gór-Nagy, Nyéki 1, Mackeben, Császár 1, Bálint. Edző: Gerendás György, Tóth Kálmán.

SZEGED: Baksa - Mészáros, Juhász 3, Komlósi, Tóth L., Varga P., Lehmann 1. Cs.: Éles, Molnár P. 1, Plézer, Monostori, EdzŐ: Gyöngyösi András.

Gól- emberelőnyből: 12/7, ill. 13/3.

Ötméteresből: -, ill. 1/1.
Kipontozódott: Gór-Nagy (25.), ill. Lehmann (27.)
Kiállítás: Monostori (24.) végleg cserével.

1. negyed:
1-3 perc: Kontra itt, kontra ott, Komlósi lövés fölé. Kiss Csaba lövését védte Baksa.
4. perc: Jászberényi védés, jó indítás, Kiss Csaba két testhossz előnnyel úszik a kapura, két lóba után a jobb sarokba lőtt, 1-0. Gór-Nagy kiállítáa után Juhász Zs. egyenlített, 1-1.
5-8. perc: Jó egri védekezés. Matajsz harcol ki előnyt, Marcz a balszélről a hosszú sarokba helyezett, 2-1. Két szegedi akciónál is támadó szabálytalanságot látott a játékvezető. Marcz lövését Baksa védte, Nyéki pontosabban célzott, a 7. percben kilőtte a jobb felső sarkot, 3-1. Ötödik szegedi kontrafault.
Egri előny, Kis Gábor ellenállhatatlanul vágta a labdát a hálóba, 4-1. Utolsó félpercben szegedi előny, Jászberényi két védéssel zárta a negyedet. 4-1 a vége az első negyednek.

2. negyed:
1-4. perc: Két szegedi emberelőnyös lehetőség, mindkétszer bravúrosan avatkozott közbe Jászberényi. Baksa is védte Hegedűs próbálkozását. Kis Gáborral szemben szabálytalankodtak, az emeberfóros helyzetben Decker Ádám 4 méterről lőtt a léc alá, 5-1. Háromból-három egri előnygól. Így kell ezt egy rangadón.
4-8. perc: Jó védekezés hazai részről, meghiúsítva az ötödik szegedi létszámfölényes helyzet értékesítését. Hegedűs Gábor megsérült. Vérzett a szája.
Komlósi kiállt, időkérés után Nyéki lőtt volna, de Kiszelly belefújt és a Szegednek adta a labdát. A következő lehetőséget a 8. percben Császár nem hibázta el, éles szögből mattolta Baksát, 6-1. Mészáros lövését Bálint blokkolta. 6-1 a félidőben.

3. negyed
1-4 perc: Viharosan kezdődött. Szegedi előnyben Jászberényi bravúrosan védett, majd Bálint bombázott kétszer is blokkba. Keménykedtek a vendégek Bacot is megütötték, Hegedűs viszont visszatérhetett az ápolás után. Kettős emberelőnyben Kis Gábor nem kegyelmezett, 7-1. Jászberényi újabb remek védéssel ragadtatta tapsra a közönséget.
Szenved a Szeged a szoros egri védőőrizetben. Rengeteg kontrafault jellemezte a Gyöngyösi legénység játékát.
4-8. perc: Marcz Tamás a kezek között 6 méterről a léc alá bombázott. 8-1. Marcz Tamás lőtte az egriek 200. idei bajnoki gólját. Szép volt Tamás!.
Juhász bombáját blokkolták az egri védők. Nyolcadik szegedi előny, időkérés. Jó blokk után, már kiegészültünk, amikor Molnár P. közelről a hálóba húzta a labdát, 8-2.
A 8. percben Nyéki lövése a blokkoló kezeken legyengült. Monostori végleg kiállt, a 24. percben. a harmadik negyed végén, 8-2.

4. negyed:

1-4. perc: Lehmann szépít előnyös helyzetből. Középről a bal sarokba, 8-3. Újabb szegedi felzárkózási lehetőség, Gyöngyösi időt kért. Jászberényi kétszer is védett, marad a 8-3. Sőt egri lehetőség, Bálint kapufa. Gór Nagy kipontozódott, Kis G. elcsente a labdát. Bálint bátor, de középre tartó lövését Baksa védte.

5-8. perc: Egyre több a hiba mindkét oldalon. Baco ellen ötméteres, Juhász értékesítette, 8-4. Juhász triplázik kettős emberelőnyben, 8-5.
Szép egri akció Mackeben passzát Marcz húzta a kapuba, 9-5.
A 13. szegedi fórnál Jászberényi mutat be bravúrt. Kiss Csaba szerzi a 10. hazai találatot, 10-5.
Juhász György, a szegediek vezetője piros lapot kapott. 10-5 a vége.Tudósított: Agria Press - Bajzát Rafael
FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel