Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Vízilabda – Megszorongatták a Szentest
2007-04-07 23:53:25
A Szentes – Eger pólós párharc a hölgyek mérkőzésével kezdődött a Kurca-parti uszodában. A hazaiak a hosszú bajnoki szünet miatt panaszkodtak, az egrieknél az utánpótlás bajnoki sorozat jelentett elfoglaltságot a nagyrészt serdülő korú lányoknak. Kelemen Attila edző a legjobb csapatát küldte medencébe, egyedül Fekete hiányzott. A bajnoki cél már teljesítve, az alapszakasz 5. helyezéssel, a Szentes elleni rájátszás jutalomjátéknak is felfogható. Titkon azért a legutóbbi egri 7-6-os meccs emléke is élt a lányokban. Kétségkívül rutinosabb a hazai gárda, de a jövő csapatával nem lehet könnyen elbánni. Nyert ugyan a Szentes, a gólkülönbség túlzott.

Az első két negyed után inkább az egriek érezhették jobban magukat a medencében.
Az elején három szentesi előny maradt kihasználatlanul. Serfőző Krisztina végig kiemelkedően védett. Az egriek sem sáfárkodtak jól az előnyökkel, előbb Antal lőtt a blokkba, majd egy rossz átadás hiúsította meg a gólszerzést. Az első gólra nyolc percet kellett várni, amikor Molnár Anett jogos ötméteresből volt eredményes-

A második játékrészben Berta Blanka ejtése után lefordultak a szentesiek és a rutinos Szremkó Krisztina értékesítette a ziccer, 2-0. A 12. percben végre megszületett az első vendégtalálat is. Pócsi Bianka harcolt ki ötméterest, melyet Antal Dóra lőtt a bal sarokba, 2-1. Győri ötméteresét Serfőző barvúrral védte. Az ellenakcióból, emberelőnyben Bene Kinga a balszélről szép lövéssel egyenlített. Öt másodperccel a negyed vége előtt Bódi ejtett a hálóba, 3-2. Bene a félpályáról a kapufát találta el..

Fordulás után mindkét kapu előtt kihasználatlan maradt egy-egy emberfóros lehetőség. Sajnos Bódi lefordult az álmélkodó egriekről és betalált, 4-2. Újabb eladott labda, védelmi hibával tetézve és máris 5-2. Fejben fáradni látszanak az egriek, egyre több a pontatlanság. Kotova ejtése is utat talál a kapuba, 6-2, Az egriek kettős emberelőnyből sem tudnak Döme kapujába találni, Bene 2 méterről a blokkba lő.

A negyedik negyedben sem sikerül felzárkózni, két emberelőny is kimarad. A másik oldalon Dalmády növeli a hazai gólok számát. Pócsi szépít, de Szremkó ügyesen használ ki egy 3-2-es helyzetet. Mi is tudunk lefordulásból gólt elérni, Jenes Janka ügyesen úszott meg és könyörtelenül Döme kapujába bombázott, 8-4. A végeredményt Antal Dóra állította be az utolsó másodpercben. Saját térfelének közepéről lőtt a szentesi kapu bal felső sarkába, 8-4.

Félidőig úgy tűnt az Eger egyenlő erők csatájában akár meglepetést is okozhat. A fordulás után sok hiba csúszott a játékba, amelyet a rutinosabb hazaiak kihasználtak.


OB I., nők, rájátszás 4 közé jutásért, 1. mérkőzés
Szentes – ZF-Eger
8-5 (1-0, 2-1, 3-0, 2-3)

Szentes, 100 néző. V.: Molnár P., Petik A.
EGER: SERFŐZŐ – Antal D. 2, Bene K. 1, MÁTHÉ, PÓCSI 1, Berta, Erdélyi A., Cs.: Jenes 1, Ács. Balla, Szeredi. Edző: Kelemen Attila.
A szentesi gólszerzők: Szremkó 2, Bódi 2, Kotova, Szabó X., Dalmády Sz. Molnár A.
Gól – emberelőnyből: 10/1, ill. 8/1.
Ötméteresből: 2/1, ill. 1/1.

Kelemen Attila: - Jobb helyzetkihasználással meglepetést tudtunk volna okozni. Összességében elégedett vagyok csapattal, bár adódtak hibák bőségesen. Jó mérkőzésen kár, hogy nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel. A rossz lövéseinkből rendre lefordultak a hazaiak. A védekezéssel elégedett vagyok, a mutatott játék biztató a jövőre nézve. Antal Dóri a saját térfelünkről is betalált, ezért bosszantó a sok elhibázott közeli lövési kísérlet. Szerdán megpróbáljuk legyőzni a Szentest.

A párharc állása: 1-0 a Szentes javára.
A 2. mérkőzés: Eger – Szentes, április 11. szerda 11.00 (Bárány-uszoda)

Agria Press – Bajzát R.
Fotó: Zagyi Tibor

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel